Horoskop kompatibilnosti: Sa kim se Ovan najbolje slaže?

by | april 17, 2023
Sa kim se Ovan najbolje slaže?

Otkrivamo vam sa kim se Ovan najbolje slaže i koji je to horoskopski znak mentalni blizanac ovom vatrenom znaku Zodijaka!

Ovan je obično kompatibilan sa drugim vatrenim znacima Lavom i Strelcem, kao i vazdušnim znacima Blizancima, Vagama i Vodolijama. Ovi „saveznici“ mogu podržati Ovna u njihovoj želji za avanturom i želji da budu nezavisni i slobodni. Kod zemljanih znakova – Bika, Device i Jarca – Ovnovima je teže da nađu zajednički jezik, jer imaju tendenciju da imaju racionalan i praktičan pristup životu. Takva filozofija je suprotna impulsivnosti i strasti Ovna.

Sa kim se Ovan najbolje slaže?

Lav

Ovan i Lav su vatreni znaci. Njihovi predstavnici obično poseduju snažnu energiju i znaju kako da napune druge svojom strašću. Takav temperament čini ovaj par veoma kompatibilnim – ljudi ovih znakova lako se razumeju i dele zajedničke interese. Ovan i Lav vole avanture, rizik i uzbuđenja. Ovo im omogućava da zajedno uživaju u dinamičnoj i emocionalno bogatoj vezi. Ali, kao i u svakom odnosu, u takvom savezu mogu nastati sukobi. Razlog za svađe može biti samopouzdanje Ovna i Lava, a nerazumevanje će se intenzivirati – nesposobnost i nespremnost na popuštanje. Kada nauče da poštuju i vrednuju mišljenja jedni drugih, onda će takav odnos postati idealan.

Sa kim se Ovan najbolje slaže? Strelac i Ovan

Strelac je još jedan znak vatrenog trigona, a samim tim i prijatelj Ovna. Kao i Ovan, voli avanture, nova iskustva i podsticajne aktivnosti. Zajedno, predstavnici ovih znakova se često zabavljaju i intenzivno provode – bave se sportom, putuju, uključuju se u avanture. Prepreka idili, kao u odnosima sa Lavom, može biti egocentričnost. Ovan i Strelac retko uzimaju u obzir potrebe i osećanja drugih. Međutim, prednosti takvog saveza često precrtavaju ovu nijansu, brzina svojstvena znacima вatre pomaže u tome. Ovan i Strelac vole jedni druge, uključujući inspiraciju i zanimljive ideje koje se pojavljuju u procesu komunikacije.

Blizanci

Blizanci su, kao i Ovan, energičan znak, uvek raspoložen za avanturu i raznolikost. Blizanci takođe vole da budu u blizini ljudi. Značajna razlika sa Ovnom se manifestuje u pristupu postizanju cilja. Vatreni znak voli da preuzima pritisak i uvek je aktivan, dok Blizanci situaciji pristupaju racionalno i dosledno. Ne vole da rizikuju. U isto vreme, oboje se osećaju prijatno u paru – uče jedno od drugog i pružaju razna nova iskustva.

Vodolija

Zajednička karakteristika Ovna i Vodolije je nezavisnost. Predstavnici znakova ne vole ograničenja i, ako je moguće, zaobilaze opšte prihvaćene norme – važno je da budu i izgledaju posebno. Obа знака znaju i vole da generišu originalne ideje, teže neobičnim hobijima i eksperimentima. Ovan i Vodolija mogu da zažmure pred nekim neskladima u pristupu životu, jer nisu spremni da žrtvuju jedno drugo. A razlika leži u činjenici da su Vodolijama potrebnija intelektualna stimulacija i komunikacija. Ovnu je važnija fizička i emocionalna stimulacija. Ali postoje situacije u kojima su takve razlike međusobno komplementarne.

lepotaizdravlje.rsdusanpetkovic/iStock/Getty Images Plus via Getty Images