Nedeljni horoskop od 2. do 8. januara: Pun Mesec u Raku određuje tok cele nedelje

by | januar 1, 2023
nedeljni horoskop od 2. do 8. januara

Zbog retrogradnosti Marsa, Merkura i Urana, početak januara 2023. godine neće biti bogat astrološkim događajima, pošto ove planete imaju snažan inhibitorni efekat na ono što se dešava. Sve promene će biti odložene, izazivajući razumljivu iritaciju među najaktivnijima od nas.

Najvažniji za mnoge vodene znakove Zodijaka (Rak, Škorpija i Ribe) biće pun Mesec 6. januara u znaku Raka. Ovog dana će vodeni znaci postati emocionalno nestabilni, skloni promenama raspoloženja i aktivnosti. Na punom mesecu se ne preporučuje izvođenje hirurških operacija, kao ni agresivnih kozmetičkih zahvata, svim predstavnicima zodijačkog kruga bez izuzetka. Što se zdravlja tiče, može da vas podseti na probleme sa stomakom i limfnim sistemom.

Trigon Sunca i Urana 5. januara omogućiće onima koji se bave biznisom da maksimalno pokažu svoj kreativni potencijal. Ovde može doći ne samo do pojave novih finansijskih mogućnosti, već i do neočekivane sreće, profita na koji mnogi nisu ni računali.

Članak se nastavlja posle reklama

Invazija Venere u Vodoliju 3. januara promeniće prioritete u odnosima, u prvi plan izbaciti nezavisnost, inteligenciju, kreativnost razmišljanja, izvesnu uzdržanost u ispoljavanju emocija. Ovo je dobar period da preispitate svoje kontakte, pronađete nova kreativna poznanstva i što kreativnije se izrazite.

Venera sekstil Jupiter 4. januara  donosi harmoničan razvoj porodičnih odnosa. Nova romantična poznanstva, posebno sa strancima, imaće dalekosežne izglede. Tradicionalno, ovaj dan je povoljan za brak, najavu veridbe ili izjavu ljubavi.

Konačno, konjunkcija Sunca i Merkura u Jarcu 7. januara je najbolje vreme za donošenje pametnih, jasnih i važnih odluka. Na ovaj dan su posebno povoljni mali poslovni ili kooperativni izleti, intelektualni i kreativni rad , lako je naći zajednički jezik sa partnerima, šefovima i uticajnim ljudima. Trgovinski poslovi sklopljeni u ovom periodu postaće posebno uspešni i profitabilni.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Nedeljni horoskop od 2. do 8. januara

 

Članak se nastavlja posle reklama

Ovan (21. mart – 20. april)

Prva nedelja naredne godine za Ovna biće veoma dinamična i aktivna. Ovo je vreme da branite svoje interese i lične granice, pobede u sportskim takmičenjima, želju da privučete veliku pažnju na sebe. Neki od predstavnika ovog znaka moraće da se bore za svoje finansijsko blagostanje i bogatstvo, neki će morati da promene mesto boravka ili službena putovanja, a neki će imati važne promene u ličnom životu. Što se tiče zdravlja, ovde će opasnost predstavljati infekcije i prehlade.

Bik (21. april – 20. maj)

Za Bika će prvi mesec u godini početi sasvim mirno i odmereno. Prvo, kontemplativno raspoloženje Bika neće ni najmanje ometati njihovu fizičku aktivnost, posete izložbama, muzejima ili pozorištima će jednostavno pomoći da se ovo kombinuje na najbolji način. Drugo, nalet kreativne inspiracije omogućiće Biku da stvori neke vrlo zanimljive produkte. Zdravlje Bika će biti stabilno, samo oni predstavnici ovog zemaljskog znaka koji imaju hronične endokrine probleme mogu imati manje probleme. Što se tiče finansijskog sektora, tu se takođe ocrtava stabilnost, siguran pogled u budućnost, zasnovan na veštom korišćenju raspoloživih resursa.

Članak se nastavlja posle reklama

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Okolnosti će opet staviti Blizance pred izbor „dva zla“. U drugoj polovini nedelje ovaj trend će biti posebno izražen. Blizancima se ne preporučuje da čekaju i odlažu vreme, bolje je da što pre napravite izbor, prihvate trenutnu situaciju i nastavite sa aktivnostima, uzimajući u obzir nove okolnosti. Oni Blizanci koji pokažu posebnu pažnju na profesionalnom planu imaće priliku da uspešno završe neki projekat koji je davno započet. Što se tiče lične sfere i odnosa, ovde će Blizanci uživati u uspostavljenom statusu kvo. Finansijska stabilnost će omogućiti nekim Blizancima da ozbiljno razmotre kredite za velike akvizicije.

Rak (21. jun – 22. jul)

Drugi zimski mesec za Rakove počinje naletima pohlepe ili prekomerne štednje. Aktivna potrošnja na kraju odlazeće godine, toliko prijatna Rakovima u decembru, predstavnicima ovog znaka će se odjednom učiniti preteranom i neracionalnom. S tim u vezi, do sredine nedelje raspoloženje Rakova biće mnogo bolje. Ipak, najbolja terapija za Rakove biće srećna lica voljenih i porodice, kao i iskrena zahvalnost na poklonima i pažnji ovih drugih. Već do četvrtka, Rakovi će ponovo početi da uživaju u prazničnoj nedelji. Oni koji su primorani da rade tokom praznika dobiće pristojnu nagradu.

Članak se nastavlja posle reklama

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi će početak nedelje dočekati u veselom i pozitivnom raspoloženju, aktivni i veseli. Ali krajem nedelje, umor, pa čak i neka razdražljivost zahvatiće većinu predstavnika ovog znaka. Lavovi ne treba da zaborave da velike mačke nemaju uvek dovoljno snage za velike skokove Stoga će racionalno trošenje  energije na početku nedelje pomoći Lavovima da završe na zadovoljavajući način i ovu nedelju. Neki Lavovi mogu imati problema sa varenjem: sklonost prejedanju ili pijenju alkohola može dovesti do pogoršanja zdravlja nakon 5. januara.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Prva nedelja januara doneće Devicama situacije kada će morati u potpunosti da pokažu svoje intelektualne i mentalne sposobnosti. Ne samo bliski ljudi, rođaci ili prijatelji, već i stranci će se obratiti Devicama za savet. To će biti zbog činjenice da će um, oslobođen uticaja emocija, pomoći Devicama da vide situacije kakve jesu, bez upliva emocija. Takav otvoren um će privući ljude. Device će, zahvaljujući tome, steći odličnu reputaciju, ali i nove prijatelje. Device koje su slobodne veza imaće priliku da upoznaju nekoga ko im se dugo dopada ili izaziva interesovanje.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga će cele nedelje imati sreće, posebno oni koji se oslanjaju na osećanja, ljubav, odnose. Oni koji će birati srcem, a ne umom, moći će da usmere svoje živote u pozitivnom pravcu. I to ne samo u polju ličnog života, već i u profesionalnoj sferi. Mnoge Vage mogu biti suočene sa gubitkom određenih iluzija povezanih sa partnerima. I ovde je važno izvući prave zaključke, a ne prepuštati se optužbama i tvrdnjama.  Zdravlje: Vaga će morati da uzima vitamine, posebno za prevenciju bronhitisa i akutnih respiratornih infekcija.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Škorpije očekuju napredak u sprovođenju svih ideja. Uspeh neće biti vrtoglav, ali će stvari sigurno krenuti uzbrdo, počeće da se odvijaju same od sebe. Mnoge Škorpije će konačno dobiti nešto o čemu su dugo sanjale. Efikasna saradnja u profesionalnoj sferi očekuje one Škorpije koje će raditi tokom praznika. Početak novog uspešnog finansijskog ciklusa za mnoge Škorpije će početi u ovom periodu. Što se tiče ličnog života, on će se takođe odvijati na kreativan način. Oni koji su već posvećeni podići će stvari na viši nivo tako što će odnos učiniti zrelijim. Tokom praznika Škorpije očekuju fluktuacije težine, koje će biti povezane ne samo sa načinom života, već i sa endokrinim sistemom.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelčevi će se suočiti sa situacijama u kojima će konačni rezultat mnogih aktuelnih poslova zavisiti od pokazane razboritosti, opreza i pažnje. Za Strelca je kategorično važno da u ovom periodu ne žuri, ne forsira stvari, ne pokazuje preteranu aktivnost. Ovo se odnosi i na profesionalnu, ličnu sferu, komunikaciju sa voljenima i neobavezne interakcije. Izvesno usporavanje događaja će iznervirati dinamičnog Strelca, ali najbolji način delovanja je i dalje uzdržanost i uravnotežen pristup. Svima. Finansijska sfera biće prilično stabilna, a zdravstveno stanje neće stvarati probleme.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi će početak naredne godine dočekati u dobrom raspoloženju i aktivnoj fizičkoj formi. Ubrzanje aktuelnih dešavanja trajaće do četvrtka, zatim sledi nagli pad aktivnosti. U takvom kontrastu, krajnje je neprijatno zemljanim znakovima, pa će i sami Jarčevi početi da traže „avanture“, pokretaće razne aktivnosti oko sebe, što će iznervirati njihovo neposredno okruženje. Jarčevima se preporučuje da svoju uzavrelu energiju sa početka januara usmere na sport kako bi prijatelje i rođake ostavili na miru. Zdravlje Jarčeva će do kraja nedelje biti na visokom nivou.

Članak se nastavlja posle reklama

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolija će početak nove godine obeležiti odugovlačenjem. Nespremnost da se reše davno zakasneli predmeti i rešavaju stari problemi uglavnom se odnosi na porodična pitanja. Ništa ne ugrožava profesionalne planove u tom smislu: one Vodolije koje će raditi tokom prazničnog perioda ispuniće sve svoje dužnosti i zaslužuju ne samo finansijske podsticaje, već i iskrenu zahvalnost kolega i menadžmenta. Alergije na hranu ili sezonske alergije prete onim Vodolijama koje prvu novogodišnju nedelju provedu u drugoj zemlji ili drugom regionu. Finansije će pristizati po planu i neće izazivati brige. Što se tiče romantične strane života, lenjost koja je početkom nedelje obuzela Vodolije neće doprineti aktivnim promenama na ovom planu.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Prva polovina nedelje naredne godine neće doneti značajne promene u životu Riba, Ribe će i dalje uživati u prilici da se opuste nakon intenzivnog rada iz prethodnog perioda, posvećujući vreme komunikaciji sa voljenima, rođacima i prijateljima. Ali u drugoj polovini nedelje, Ribe se mogu susresti sa situacijama kada „bumerang“ prošlih akcija doleti u život. Vredi napomenuti da bumerang nema uvek negativnu prirodu. Ovde će Ribe imati priliku da spolja sagledaju svoju prošlost i izvuku odgovarajuće zaključke. Neki srećnici će čak imati priliku da poprave nešto, poboljšavajući ne samo svoju karmu, već i sudbinu svojih rođaka.

Polina Lebed/GettyImagesPlus