Nedeljni horoskop od 20. do 26. marta: Danas je prolećna ravnodnevica, vreme za okretanje novog lista!

by | 19 marta, 2023
nedeljni horoskop od 20. do 26. marta

Ubedljivo najvažniji astrološki događaj nedelje čeka nas već prvog dana: ulazak Sunca u znak Ovna 20. marta. To je ujedno dan prolećne ravnodnevice na severnoj hemisferi i jesenje ravnodnevice na južnoj. Na današnji dan počinje nova astrološka godina, kada možete ne samo da „resetujete“ svoje planove i ciljeve, već i da započnete novu fazu u svom životu.

Divno vreme kada osetimo uticaj Ovna – hrabrost, energija, pritisak, odlučnost i visok nivo energije biće prisutni u našim životima. U ovom trenutku, preporučuje se da napustite svoju zonu udobnosti, pratite svoju intuiciju i, što je najvažnije, delujete! Konkretna dela biće važnija od razmišljanja i razmišljanja, a pobediće oni najneustrašiviji i najodlučniji.

Mlad Mesec 21. marta u Ovnu, pa čak i u konjunkciji sa Plutonom, daće novu snagu za sledeći krug promena. Nove mogućnosti će se pojaviti za većinu ljudi koji žele da promene svoj život. Snovi i ideje za koje smo ranije bili vezani počeće da se transformišu, poprimaju realnije oblike, ispunjene sasvim drugačijim značenjima.

Ulazak Marsa u Raka, koji će se desiti 25. marta, doneće aktivnosti u sledeće oblasti: porodicu, tradiciju, želju za postizanjem stabilnosti. Glavni problem će biti to što energija Marsa u Raku nije harmonična, pa ćemo imati napet odnos sa roditeljima, a pamtićemo i sve one koji su nam se zamerili, želećemo neku vrstu osvete.

Konjukcija Merkura i Hirona 26. marta zahtevaće od nas da restrukturiramo svoje razmišljanje kako bismo razumeli šta se dešava u našim životima. Moraćemo da se odreknemo ne samo uobičajenih društvenih klišea, već i da pozovemo u pomoć sav raspoloživi smisao za humor, koji će nam u ovom periodu posebno koristiti. Jačanje kreativnih sposobnosti čeka one koji imaju jak Merkur u svom kosmogramu i veoma je važno da se te sposobnosti usmere na dobra dela.

Nedeljni horoskop od 20. do 26. marta

Ovan (21. mart – 20. april)

Za Ovna se nastavljaju pozitivni trendovi prethodne nedelje. Visok nivo energije omogućava da uradite mnogo toga,. Biznismeni Ovnovi koji su u početnoj fazi razvoja posla počeće da dobijaju prve prihode. „Drugi vetar“ u ličnim odnosima javiće se onim Ovnovima koji su počeli da se dosađuju i razočaravaju u voljenu osobu – biće šanse da poboljšate međusobno razumevanje, provedete predstojeći vikend zajedno ili krenete na romantično putovanje. Dobro zdravlje će pomoći Ovnu da održi visok energetski potencijal tokom cele nedelje.

Bik (21. april – 20. maj)

Bikovi će biti prilično ravnodušni. Moraćete veoma intenzivno da se bavite stvarima i na poslu i u porodici. Na profesionalnom planu, Bik će morati da bira između dve alternative, od kojih nijedna nije baš inspirativna. Stalni priliv malih količina novca omogućiće Biku da održi kontrolu nad finansijskim stvarima, da obavi planirane kupovine. Skoro svi Bikovi će doživeti izvesno zahlađenje u odnosima sa partnerom. Uzimanje vitamina i dijetetskih suplemenata pomoći će Biku da poboljša svoje klimavo zdravstveno stanje krajem nedelje.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizanci će morati da se suoče ne samo sa preprekama u poslu, već i sa lukavim intrigama konkurenata. I ovde je izuzetno važno da ne „skliznete“  u sivu zonu, da se ne služite manipulacijama da biste se dokazali, koristite sav svoj bogat arsenal diplomatije i uzdržanosti. Ako Blizanci prate svoju osvetoljubivost, rizikuju da izazovu lančanu reakciju u drugim oblastima svog života: svađe će se proširiti na lične odnose sa voljenima i prijateljima, odnosi sa rođacima će se pogoršati…

Rak (21. jun – 22. jul)

Rakovi će uglavnom biti stavljani pred određene izbore. Štaviše, izbor će biti vezan za partnerstvo, profesiju ili karijeru. Gotovo svi predstavnici ovog vodenog žiga imaće priliku da zauzmu višu poziciju ili dobiju viši društveni status. Rakovi će dobiti priliku da unaprede svoju finansijsku sferu, kako povećanjem prihoda na svom glavnom mestu rada, tako i uz pomoć novih izvora prihoda. Zdravlje će biti dobro, a pozitivna komunikacija sa voljenima poboljšaće ne samo emocionalno raspoloženje, već i fizičko blagostanje. Romantična sfera će ići na ruku Rakovima.

Nedeljni horoskop od 20. do 26. marta : Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavove očekuje period umora i lenjosti, nedostatka inspiracije u radu. Mnogi Lavovi će provoditi više vremena unutar kuće, uživajući u novoj strasti, hobiju. Smanjenje društvene aktivnosti, izbegavanje sastanaka biće svojstveno skoro svim Lavovima. Sa izuzetkom neophodne pomoći rođacima, Lavovi neće biti skloni da poklone pažnju bilo kome, čak ni prijateljima. Takvo netipično ponašanje će poremetiti blisko okruženje predstavnika ovog vatrenog znaka. Ali do vikenda Lavovi će ponovo osetiti nalet energije, interesovanje za život, ljude i izaći će iz svoje dobrovoljne izolacije.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Device će morati da pokažu svu svoju uzdržanost kako ne bi odgovorile agresivnošću na izazovne situacije. Devicama se u narednoj nedelji ne preporučuje da se mešaju u bilo kakve sukobe, čak ni u ulozi arbitara ili trećeg lica. Najrazumnije za Device bi bilo da ostanu neutralne. Problemi u vezi izbiće u prvi plan za neke Device, koje mogu da se odluče čak i na raskid.  U drugoj polovini nedelje Devicu očekuju nova romantična poznanstva. Skoro svi predstavnici ovog zemljanog znaka dobiće poklone od najmilijih. Rizik od povreda ili opekotina postoji tokom cele nedelje.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga će moći da uskladi neke oblasti svog života, ali samo ulažući značajne napore u to. Energične akcije i visoka motivacija pomoći će Vagi da reši mnoge probleme na poslu, a dobri rezultati će impresionirati menadžment. Kao rezultat dolazi poboljšanje finansijske situacije. Dobro zdravlje i dobra fizička forma biće svojstveni gotovo svim Vagama. U romantičnom carstvu, mnogo će zavisiti od postupaka samih Vage. Oni koji su skloni ulaganju u veze, sada mogu očekuju da im se sve vrati i da uživaju sa partnerom.

Nedeljni horoskop od 20. do 26. marta: Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Ravnoteža između posla i dokolice, koja nije uobičajena za Škorpije, omogućiće im da prožive prilično harmoničnu nedelju. A pažnja će preovladati i u vezi, potiskujući strasti  u drugi plan. Uspešno rešavanje problema u ličnom životu pomoći će Škorpionima da počnu da planiraju zajedničku budućnost, možda čak i da planiraju formalni brak ili rođenje dece. Finansijska sfera nagnaće Škorpije na razuman režim štednje, što će koristiti predstavnicima ovog vodenog znaka. Dobro zdravlje ili oporavak, dobro mentalno ili fizičko zdravlje pomoći će Škorpionima da urade mnogo stvari, ponašajući se mirno i odmereno.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelca čeka pad aktivnosti. Takav pasivan stav će biti povezan sa niskim nivoom energije Strelca, koji će trajati otprilike do četvrtka. U ovom trenutku, Strelac bi trebalo da se potpuno odmori, da vodi računa o dovoljnom spavanju i da prati ishranu ograničavanjem kofeina i slatkiša u ishrani . Nije preporučljivo ulaziti u sukobe ili iznositi svoje mišljenje o kontroverznim situacijama među bliskim ljudima i prijateljima, jer reakcija na to neće uvek biti adekvatna. Zdravlje će biti stalno dobro.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Za Jarčeve će početak nedelje biti dosadan zbog izvesnog zastoja u poslu ili učenju. Možda će promena motivacije pomoći Jarčevima da osete novo interesovanje za ono što se dešava na profesionalnom planu. Neki Jarčevi će biti na putu promena u svojim poslovima – odluka  je već doneta, ostaje da se sačeka najpovoljniji trenutak za sprovođenje njihovih planova. Što se tiče predstavnika ovog zemaljskog znaka koji još nisu u vezi, novi poslovni kontakti krajem nedelje mogu na kraju postati romantični i dugoročni.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolije treba da odlože planirana putovanja na daljinu do samog kraja marta, jer su rizici od povreda i nezgoda prilično veliki u narednoj nedelji. Neke tajne koje su rođaci ili prijatelji sakrili od Vodolija će „isplivati“ na površinu, uzrokujući ne samo iznenađenje, već i razočarenje. Žene Vodolije mogu imati poteškoća u saradnji sa muškim kolegama, a odnosi sa ženama će biti napeti. Vodolijama će biti teško da se oslone na svoju intuiciju tokom nedelje – bolje je da se u pomoć pozovu na logiku i racionalno razmišljanje.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ribe će imati kućne poslove i brige, kao i porodične sastanke i proslave. Ovo poslednje može nagnati Ribe na neplaniranu kupovinu. U romantičnoj sferi Riba vlada zatišje. Za one koji su u vezi – zbog nekog bledenja obostranog interesa, za one koji su još slobodni – zbog privremene ravnodušnosti prema muškarcima. Zdravlje Ribama neće praviti probleme, a posebno će biti efikasni dugo planirani kozmetički postupci.

nd3000/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.