Veliki mesečni horoskop za novembar 2018: Jedan znak očekuje bračna ponuda!

by | novembar 1, 2018

Osmog novembra Jupiter prelazi iz znaka Škorpije u znak Strelca i pripadnici svih horoskopskih znakova će osetiti veliko olakšanje, prvenstveno na jednom psihološkom nivou. Sa druge strane, ovo je mesec koji nam donosi retrogradnog Merkura u znaku Strelca pa se mogu očekivati problem u komunikaciji, saobraćaju, učenju… Odličan je trenutak za ponavljanje gradiva, ako ste student. Ukoliko planirate putovanje u inostranstvo, onda se naoružajte strpljenjem i budite mudri jer sada treba imati na umu poslovicu “ponavljanje je majka nauke” u smislu da proveravate dokumenta, čuvate ih, uradite tehnički pregled automobile… Dan pre Merkurovog retrogradnog hoda, dakle šesnaestog novembra, Venera kreće direktno pa će međuljudski, sa naglaskom na ljubavne odnose, biti značajno lakši. 

Piše: Astrolog Helena Cupac email: [email protected] FB: Astrolog Helena Cupac Ig: @astrolog.helena.cupac Telefon: 060/40-777-09

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Ovan

Sam početak meseca donosi dinamičnije odnose na polju prijateljstava. Tokom prve dve nedelje meseca novembra prve ali prekid komunikacije sa nekim od prijatelja. Istovremeno, tranzitno Sunce je ušlo u vaše prirodno osmo polje, što znači da je vaša svest usmerena ka finansijama, ali i onim u finansijama koje se tiču dugovanja. Kako je ovo vreme Škorpije, imajte na umu da možete bespotrebno brinuti, sumnje će se sigurno javljati u vama i da zadržite obe noge na zemlji. Vašim sedmim poljem (partnerski odnosi) ponovo prolazi Venera u Vagi, ali ovaj put u retrogradnom hodu i takva će biti do druge polovine meseca. Možete izgladiti odnos u kojem se nalazite, a već neko vreme trpite trzavice, možete otputovati sa voljenom osobom ako se ranije planirali putovanje a oni koji su slobodni će zahvaljujući ovom tranzitu biti u mogućnosti da promene sve ljubavni status. Ovde se radi o pričama koje su već ranije započete ili će vam se desiti da novoj osobi jedna duša. Takođe, sada vam se mogu ponoviti i neke poslovne ponude koje je neophodno dobro razmotriti. Čuvajte se preloma.

Članak se nastavlja posle reklama

Bik

Sećate li se maja kada je Uran ušao u vaš znak i kada ste zakoračili u jednu potpuno novu eru? Proleće i leto su bili drugačiji, neka neizvesnost je “visila u vazduhu” ali samo kao najava dobrih promena. Neke relaciju su tada prekinute, okrenuli ste novi list. Ali sada će ova planeta napraviti korak u nazad, odnosno vraća se u znak Ovna. To znači da ćete sada malo zastati, okrenuti se i napraviti ozbiljnu retrospektvu vaše svakodnevnice. Ovaj “povratnički” tranzit će se najviše ticati vašeg polja posla i imaćete mogućnost da sada realizujete ono što ste godinama planirali, ili da uvidite da je dobro što se neke želje na ovom polju nisu ostvarile. Merkur se šeta vašim prirodnim poljem kredita, a 17.11. kreće u retrogradni hod pa su moguće poteškoće na ovom polju. Kada je ljubav u pitanju, ovde dolazi do malog zastoja jer će vam prioritet ipak biti posao. Prisutna je nesanica.

Blizanci

Članak se nastavlja posle reklama

Ostalo je još samo osam dana do napuštanja tranzitnog Jupitera vašeg prirodnog polja posla. Jupiter jeste benefik, ali u Škorpiji on na površinu zna izvući i njene najlošije osobine, posebno kada se kreće poslednjom dekadom znaka. U praksi to govori o dramama koje su sigurno bile prisutne na ovom polju, manipulacije od strane saradnika i slično. Naravno, Jupiter je i podrška pa se sve to dešavalo naizmenično ili paralelno. Od druge sedmice novembra ćete osetiti kako se optimizam vraća u radno okruženje. Više ćete se baviti partnerkim odnosima, a mnogi od vas koji su zazuzeti će sada osetiti impuls koji,govori o želji za slobodom, u fizičkom ali i duhovnom smislu. Čak i u partneru će se javiti želja za produhovljenjem ali i putovanjima. Sedamnaestog novembra vaš vladar ide retrogradno ostatak meseca će biti pod njegovim uplivom pa vam se može učiniti da je svaki dan jedan mali “déjà vu” u smislu ponavljanja situacija. Taman kad ste mislili da ste nešto završili, opet je zakucalo na vaša vrata. Slobodnim pripadnicima vašeg znaka će ovo doneti pojačanu interakciju sa okolinom, moguća su kraća putovanja a Venera u vašem polju ljubavi daje mogućnost početka romanse. Mogući su problem sa disajnim organima.

5 beauty proizvoda koje bi trebalo da imate u kancelariji

Članak se nastavlja posle reklama

Rak

Pred vam su značajne promene na polju posla jer nakon više od deset godina Jupiter, planeta poznata i  kao “velika” sreća ulazi u vaše prirodno polje radnih obaveza, svakodnevnice i zdravlja. Na ovom polju ste priično sazreli, jer je ovde šetao Saturn, gotovo tri godine, a Jupiter sada dolazi kao “melem na ranu”. Očekuje vas podrška saradnika i autoriteta, a ova planeta će se ovde zadržati nešto duže od godinu dana. Venera je i dalje retrogradna njen hod se ispravlja šesnaestog novembra ali je i dalje u znaku Škorpije, u vašem prirodnom polju ljubavi pa iskoristite njen uticaj da harmonizujete postojeće odnose u kojima se nalazite. Sada ćete u najboljem svetlu videte voljenu osobu i samim tim ćete moći doneti odluku da li nastaviti istim tempo ili nešto menjati. Merkur sedamnaestog novembra kreće u retrogradni hod, a vama ova planeta prolazi poljem parnica i međuljudskih odnosa i pripremite se za retrospektivu ovog polja. Od druge polovine meseca, vaše zdravlje je sve bolje, ali se ipak treba paziti viroza.

Lav

Članak se nastavlja posle reklama

Tranzitno Sunce u Škorpiji je aktiviralo vaše polje doma i sada vam je fokus porodica, pitanje nekretnina, razmišljanja o selidbi. U ovom trenutku bilo koja vrsta promene u fizičkom smislu na temu poboljšanja stambenih uslova i slično, nije preporučljivo pravi niti ozbiljnije investicije, kao i donositi nagle odluke o preseljenju. Možete biti zabrinuti starijeg člana porodice. Na polju posla, idete sporo, ali sigurno napred. Tačnije, vi se penjete uz jednu “profesionalnu” planinu i tek ste na samom “podnožju” iste. Znate da je strpljenje najbolja opcija ali nekad će vam smetati spor napredak. Na polju ljubavi, početkom druge nedelje meseca ćete biti pod pozitivnim uticajem najvećeg benefika zodijaka, a ta planeta će ujedno praviti odličan aspekt na vaš horoskopski znak. Moguće su nove ljubavi sa strancima ili veoma obrazovanim, elokventnim ljudima. Oni koji su zauzeti, do sredine novembra će imati još uvek muke zbog Marsa u Vodoliji koji uzrokuje napete odnose sa partnerom. Druga polovina meseca je značajno kvalitetnija jer ova planeta, nakon skoro četiri meseca napušta vaše polje partnerstava. Posetite stomatologa.

Devica

Do šesnaestog novembra u vašem prirodnom polju novca se nalazi retrogradna Venera i sada možete očekivati da vam se ponavljaju troškovi, vraćaju dugovi (naročito od strane žena). Od druge polovine meseca novembra, ova planeta kreće direktnim hodom i tada se vaša finansijska situacija osetno popravlja. Kao i na sve ostale znake i na vaš će uticati ulazak Jupitera u znak Strelca. Vama će se nalaziti u polju doma pa ćete odjednom osetiti “otvaranje apetita” kada je uređenje doma u pitanju, ali sada oprezno jer je moguće nagomilavanje nepotrebnih stvari koje će vam opteretiti budžet. Takođe, ovo je aspekt proširenja životnog prostora, odnosno, imaćete više mesta za sebe. Na polju ljubavi, dolazi do harmonizacije u odnosu na partnera, posebno u drugoj polovini meseca. Slobodni pripadnici vašeg znaka jesu raspoloženi za ljubav ali je u pitanju potreba da se desi nešto će imati trajanje u vremenu. “Zvukovi” prošlosti još uvek odzvanjaju i ne dozvoljavaju vam da krenete napred. Tome je zaista pomogla planeta ljubavi koja je dugo išla unazad ali vrlo brzo ćete se rešiti i tog tereta. Zdravlje je u redu ali moguć je koji kilogram više.

Duda Alapača: Treba znati stati


Vaga

Prvog dana meseca vaša planeta Venera, ponovo ulazi, odnosno vraća se u vaš znak. Sam izraz “vaš vladar” u polju ličnosti govori o tome da se ovaj hod tiče svih oblasti vašeg života. Za početak, pričaćemo  o poslu, jer sada ćete biti suočeni sa starim, nedovoljno dobro završnim zadacima. Bićete zabrinuti za finansije, usled velikih troškova. Poslednja nedelja meseca donosi stabilizaciju na ovom polju. Kako Venera prelazi  preko polja koje simboliše fizičko telo, moguće su intervencije u smislu ulepšavanja, promene frizure, podmlađivanja. Kada se radi o ljubavi, Vaga govori o dogovoru i partnerstvu pa ćete sada biti voljni da pređete preko nedostataka voljene osobe zarad mira i dobrih odnosa. Ako ste još uvek usamljeni, razmišljaćete o tome kako bi bilo da obnovite ljubavnu priču. Na vama je da odlučite šta ćete uraditi ali retrogradna Venera nije najbolji period za ljubav. Ako imate strpljenja, bolji dani tek dolaze. Odličan je period da se posvetite isključivo sebi. Uradite detoksikaciju od jednog dana.

Škorpija

Ovaj mesec je za vas značajan po tome što Jupiter napušta vaš horoskopski znak. Sada je vreme da nekog drugi ugosti ovu planetu. Međutim, ono što je za vas jako interesantno, veliki benefik ulazi u vaše prirodno polje novca pa je na redu da se ovo polje raširi u smislu boljih finansija. Imajte na umu da je ovo jednom u dvanaest godina i da je najvažnije ovaj odličan tranzit mudro koristiti jer se on zadržava ovde ipak samo jednu godinu. Venera je ušla u vaš polje tajni, retrogradna je do sedamnaestog novembra  i sada će vam se ponavljati situacije iz avgusta kada ste bili na meti zauzetih osoba koje će vam direktno ili indirektno nametati svojim prisustvom. Najbolje je da to ignorišete i sačekate nekog mnogo kvalitetnijeg za sebe. Zauzete Škorpije će se prepustiti flertu koji u jednom trenutku može izazvati skandal. Zdravlje dobro, posebno od druge polovine meseca.

Strelac

Konačno je stigao dan kada biste mogli napraviti jedno malo slavlje. Najvažnija vest je da Jupiter osmog dana novembra ulazi u vaš znak i ovo bi bilo na neki način isceljenje, posle godina tereta od kojeg ste se dugo oporavljali. Vrata na koja budete kucali će se otvarati, a bez toga da tražite podršku,vi ćete je sigurno sada dobijati. Ono što je takođe važno jeste retrogradni Merkur u vašem znaku koji će obeležiti drugu polovinu meseca a vas će se to ticati svih segmenata života jer se Merkur sada nalazi u vašem polju ličnosti. Oprez u saobraćaju, pri komunikaciji, tumačenju sagovornika i tako dalje. Kada je ljubav u pitanju, bilo da ste slobodni ili ne, budite na oprezu dok je Venera retrogradna (16.11.) a zatim se možete malo opustiti, mada je sigurno da će već pomenuti Jupiter doprineti i pozitivnim događajima i na ovom polju. Moguće su romanse sa prijateljima ili preko prijatelja, društvenih mreža a oni koji su zauzeti, obnoviće ljubavni zanos ali i prijateljski odnos s voljenom osobom. obratite pažnju na kondiciju i na unos hrane.

Coaching by TaRa: IZLAZ – znak koji ne vidimo


Jarac

Saturn je prilično nemilosrdan dok prolazi kroz vaš znak, a njegov uticaj osećaju svi, posebno rođeni u prvoj dekadi vašeg znaka. Naizmenično ćete biti raspoloženi i okrenuti pesimizmu i takvo raspoloženje će vas držati prve dve nedelje meseca novembra. Jupiter osmog novembra ulazi u vaše prirodno polje izolacije i zato ćete biti skloniji nego inače povlačenju. Ono što je dobro jeste da vam ova dobra planeta na neki način čuva i daje vetar u leđa. To vam kao da imate neku nevidljivu podršku. Na polju ljubavi, zauzeti pripadnici vašeg znaka preispituju svoj odnos a tome će doprineti i Venera u Vagi jer će vam biti važan status u priči u kojoj se nalazite. Slobodni Jarčevi su na meti udvaranja dve osobe, ali su one u zvaničnoj vezi pa će vam to samo malo podići samopouzdanje ali će u vama takođe izazvati nezadovoljstvo. Zdravstvena situacija je stabilna osim pada imuniteta.

Vodolija

U narednih mesec dana ćete biti fokusirani na učenje, znanje, upoznavanje novih kultura/zemalja, odnosno uživaćete u tome. Moguće su posete rodbine ili prijatelja iz inostranstva. Kako vašim poljem planova prolazi tranzitni Merkur i biće retrogradan od druge polovine meseca, vi ćete pokrenuti realizaciju projekata, međutim, ovo se ne savetuje, jer je bolje da se pozabavite nečim što ste ranije započeli Ili budite spremni da novi cilj stavite na “stand by” i da ga prolongirate. U drugoj polovini meseca Mars konačno izlazi iz vašeg znaka pa ćete osetiti značajno olakšanje u smislu da ćete se prvo smiriti na psihološkom nivou jer vas je tenzija mučila čitava četiri meseca. Izgladićete međuljudske odnose a voljena osoba će vam staviti do znanja da joj se “novi vi” sada zaista dopadate. Podrška je tu a na vama je da krenete punom parom napred. Slobodne Vodolije će se više baviti svojim finansijama. Na polju zdravlja, posle više meseci, osećaćete se mnogo bolje.

Ribe

Pred vama je period u kojem ćete biti prepoznati od strane nadređenih i svih autoriteta, posebno ako ste zaposleni u kopmanijama sa velikim brojem zaposlenih, kao i u stranim kompanijama. Sada je vreme da pokupite benefite svog mukotrpnog rada i to u baš trenutku kada ste bili na kraju snaga. Neki pripadnici vašeg znaka mogu imati brige oko jednog od roditelja pa im budite pri ruci I zamolite ih da urade redovan sistematski pregled. Sa druge strane, višemesečna unutrašnja tenzija, strahovi i brige tokom ovog meseca prestaju. Vaš prioritet od druge polovine meseca će biti zarada, ali su mogući i iznenadni troškovi. Ovde se radi o impulsivnim kupovinama zato dobro razmislite šta vam je zaista potrebno pre nego što se uhvatite za novčanik. Na polju ljubavi, strasti dobijaju na intezitetu, ali ćete vi biti inicijator, jer Mars ulazi u vaše polje ličnosti. Ipak, nađite meru i sredinu jer, verovali ili ne, možete probuditi sumnju u partnera. Slobodni pripadnici vašeg znaka će uzeti stvar u svoje ruke, jer će im dojaditi usamljenost a može se desiti da se upetljaju sa nekim ko je zauzet. Zato je dobro prvo skočiti pa reći hop. Čuvajte se povreda, posekotina a sada je odličan trenutak da na svoju inicijativu uradite nek intervenciju u smislu odlazak kod stomatologa, kozmetičara i slično.

3 must have modela suknje za ovu jesen