Balkanske šnicle
Potrebni sastojci:
800 g junetine od buta
250 g kačkavalja
2 glavice crnog luka
120 g kečapa
2 ravne kašike senfa
1 l juneće supe
0,5 dl ulja
1/2 kašičice ruzmarina
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Juneći but iseći na tanke šnicle. Šnicle staviti u najlon kesu i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Crni luk iseći na kockice, a kačkavalj na listove.
3. Na ulju propržiti crni luk, dodati juneće šnicle, te i njih kratko propržiti.
4. Zatim dodati kečap, senf, ruzmarin i začine po ukusu. Naliti junećom supom da ogrezne i dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje supe dok meso ne omekša.
5. Dinstane šnicle izvaditi iz safta, poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju i preliti ostatkom umaka.
6. Odozgo poslagati listove kačkavalja i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se sir ne otopi.