Ćureći medaljoni sa povrćem

by| oktobar 3, 2011

Potrebni sastojci:Ćureći medaljoni sa povrćem

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1 kg ćurećeg belog mesa
2 paradajza
1 plavi patli-džan
1 tikvica
1 glavica crnog luka
1 mesnata paprika
50 g šeri paradajza
50 g crnih maslina
0,5 dl ulja
mešavina začina
so, biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

  

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Ćureće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po ukusu i propržiti sa obe strane kako bi porumeneli. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Plavi patlidžan, tikvicu i paradajz zajedno sa korom iseći na kolutove.
4. Crni luk iseći na kolutove, a papriku na krupnije komade.
5. Pripremljeno povrće posoliti i propržiti na masnoći od mesa sa obe strane.
6. Na radnu površinu staviti prženi ćureći medaljon i prekriti ga kolutom plavog patlidžana. Odozgo staviti paradajz i preklopiti mesom. Preko mesa opet staviti plavi patlidžan, paradajz, pa crni luk, papriku, tikvicu, šeri paradajz i crnu maslinu. Na kraju probosti štapićem za ražnjić.
7. Od preostalog materijala napraviti još medaljona sa ćuretinom i povrćem.

Tagovi: