Filovane pečurke
Potrebni sastojci:
2 srednja krompira
1 kašika putera
4 kašike neutralne pavlake
12 većih šampinjona
0,5 dl maslinovog ulja
50 g suvog dimljenog vrata
50 g kečapa
1 manja glavica crnog luka
1 kašika parmezana
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika seckanog vlašca
2 čena belog luka
majčina dušica
so, biber
Priprema:
1. Krompir očistiti i iseći na kocke, pa ga obariti u slanoj vodi.
2. Crni luk, suvi vrat i drške pečuraka iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk kako bi porumeneo, a zatim dodati drške od šampinjona i beli luk, te dinstati dok suvišna tečnost ne ispari. Pred kraj dinstanja dodati suvi vrat, kečap, majčinu dušicu i začine po ukusu.
4. Posebno sjediniti ispasiran krompir, puter i neutralnu pavlaku. Dodati parmezan, vlašac, peršun i začine po ukusu, pa promešati.
5. Poklopce od pečuraka propržiti na maslinovom ulju sa obe strane kako bi porumeneli. Zatim ih ocediti od masnoće i ostaviti da se prohlade.
6. Ovako pripremljene poklopce pečuraka napuniti filom od suvog vrata, a odozgo pomoću poslastičarskog džaka naneti fil od krompira.
- Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati u nju punjene pečurke, te zapeći u rerni.