Keks torta

by | avgust 6, 2013

keks-torta

Sastojci:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 150 g „pti ber“ keksa
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g žele bombona
  • 10 čokoladnih bananica
  • 200 g šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 200 g margarina
  • 100 g mlevenih badema
  • 1,2 l mleka
  • 2 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti 6 dl mleka i šećer, te kuvati dok ne proključa.
2. Posebno pomešati prašak za puding sa 4 dl mleka, pa sipati u ključalo mleko i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
3. Margarin omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Žele bombone i čokoladne bananice iseći na kocke.
5. U mešavinu pudinga i margarina dodati žele bombone, bananice, mlevene bademe i suvo grožđe i mleveni keks, te dobro izmešati.
6. „Pti ber“ keks kratko potopiti u ostatak mleka kako bi omekšao, te njime obložiti dno kalupa za tortu. Preko natopljenog keksa sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dekorisati tortu po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: