Kolač sorela

by | jul 6, 2012

POTREBNO JE: 

Za testo:

  • 6 jaja
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 dl pavlake
  • 120 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike kakaoa
  • 120 g mlevenih oraha

Za fil:

  • 5 dl mleka
  • 2 dl pudinga od jagode
  • 1 margarin
  • 200 g šećera u prahu
  • džem od jagoda
  • 3 kesice šlaga
  • 50 g čokolade

PRIPREMA:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, maslac i 150 g šećera u prahu, dodati pavlaku, kakao, brašno i prašak za pecivo i na kraju mlevene orahe pa dobro promešati.

2. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg pa lagano sjediniti sa žumancima.

3. Smesu sipati u podmazan pleh i peći na 180 °C 20 min. Gotovu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je premazati džemom.

4. Puding umutiti i skuvati u mleku pa ostaviti da se ohladi.

5. Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu i sjediniti sa prohlađenim pudingom.

6. Koru premazati filom, preliti šlagom i na kraju istopljenom čokoladom.

Recept Nataše Struhar iz Bačkog Petrovca

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: