Lovačke krmenadle

by | avgust 14, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 60 min.

Potrebno je:  

  • 6 svinjskih krmenadli
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 500 g gotovih njoka
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • juneće supe od kocke po potrebi
  • 2 dl belog vina
  • 100 g brašna
  • 1 kašika senfa
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:  

1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na topolom.

2. Crni luk iseći na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.

3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk i mesnatu slaninu. Vratiti krmenadle, preliti ih mešavinom belog vina, paradajz pirea i senfa, dodati njoke i naliti junećom supom da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri, a meso potpuno ne omekša. Gotovo jelo posuti peršunom.

Savet plus: U jelo po želji možete dodati ljutu papričicu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: