Mafini sa malinama

by | jul 1, 2012

POTREBNO JE:

Za mafine:

  • 6 jaja + 2 žumanceta
  • 12 kašika šećera
  • 15 kašika ulja
  • 15 kašika mleka
  • 15 kašika brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 2 vanil-šećera

Za fil:

  • 8 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 100 g margarina
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g bele čokolade
  • 300 g malina
  • 3 kesice šlaga + mleko za mućenje

PRIPREMA:

1. Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.

2. Posebno umutiti 8 žumanca sa 12 kašika šećera, dodati 15 kašika mleka, 15 kašika ulja, 15 kašika brašna, 2 vanil-šećera, 2 praška za pecivo i lagano promešati.

3. Na kraju dodati sneg od belanaca pa promešati varjačom.

4. Smesu sipati u podmazane kalupe za mafine i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumene.

5. Ostaviti pečene mafine da se ohlade te im izdubiti sredinu.

6. Napraviti fil: umutiti 8 žumanaca sa 6 kašika šećera pa skuvati na pari. Zatim dodati čokoladu i uz neprestano mešanje je istopiti. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim margarinom. Posebno umutiti slatku pavlaku, sjediniti sa filom i dobro umutiti.

7. U svaki mafin staviti 2 maline, napuniti ih filom i ukrasiti šlagom.

Recept Nataše Ivanović iz Novog Beograda

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: