Meso sa vinom i ruzmarinom

by | jul 20, 2012

Potrebno je:

  • 2 kg svinjskog mesa od buta
  • 0,5 l crnog vina
  • 50 g ruzmarina
  • biber
  • mešavina začina
  • malo crvene paprike
  • 1 glavica belog luka

Priprema:

1. Meso oprati i staviti u dublju činiju, preliti vinom, dodati ruzmarin, mešavinu začina, biber, papriku i beli luk isečen na trake te ostaviti 2 sata da odstoji.

2. Procediti meso i peći ga u rerni na 200 °C 2 sata.

3. Tokom pečenja meso povremeno prelivati tečnošću u kojoj se mariniralo.

4. Gotovo meso ostaviti da se prohladi pa ga iseći na šnicle.

5. Šnicle preliti sosom od pečenja.

Recept Gordane Pavlović iz Beograda

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: