Meso sa vinom i ruzmarinom

by | jul 20, 2012

Potrebno je:

  • 2 kg svinjskog mesa od buta
  • 0,5 l crnog vina
  • 50 g ruzmarina
  • biber
  • mešavina začina
  • malo crvene paprike
  • 1 glavica belog luka

Priprema:

1. Meso oprati i staviti u dublju činiju, preliti vinom, dodati ruzmarin, mešavinu začina, biber, papriku i beli luk isečen na trake te ostaviti 2 sata da odstoji.

2. Procediti meso i peći ga u rerni na 200 °C 2 sata.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Tokom pečenja meso povremeno prelivati tečnošću u kojoj se mariniralo.

4. Gotovo meso ostaviti da se prohladi pa ga iseći na šnicle.

5. Šnicle preliti sosom od pečenja.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Gordane Pavlović iz Beograda

Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: