Meso sa vinom i ruzmarinom
Potrebno je:
- 2 kg svinjskog mesa od buta
- 0,5 l crnog vina
- 50 g ruzmarina
- biber
- mešavina začina
- malo crvene paprike
- 1 glavica belog luka
Priprema:
1. Meso oprati i staviti u dublju činiju, preliti vinom, dodati ruzmarin, mešavinu začina, biber, papriku i beli luk isečen na trake te ostaviti 2 sata da odstoji.
2. Procediti meso i peći ga u rerni na 200 °C 2 sata.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Tokom pečenja meso povremeno prelivati tečnošću u kojoj se mariniralo.
4. Gotovo meso ostaviti da se prohladi pa ga iseći na šnicle.
5. Šnicle preliti sosom od pečenja.
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Gordane Pavlović iz Beograda
Izvor: Pošalji recept
Članak se nastavlja posle reklama