Paradajz čorba s tikvicama

by | 14 jula, 2013

Paradajz-corba-sa-tikvicama

Sastojci:

  • 3 manje tikvice
  • 5 dl soka od paradajza
  • 5 dl supe od povrća
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 kašičica mirođije
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • mešavina začina

Priprema:

1. Tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati tikvice te i njih kratko propržiti.
4. Potom sipati sok od paradajza i supu od povrća te kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i malo vode, mirođiju i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu umešati jabukovo sirće.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: