Puding torta

by | avgust 12, 2012

za 10 osoba

priprema: 40 min.

mirovanje: 4 časa

POTREBNO JE:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 2 dl mleka
  • 1 vanil-šećer
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g putera

Za fil od čokolade:

  • 5 dl mleka
  • 1 puding od čokolade
  • 100 g šećera
  • 250 g maskarpone sira
  • 1 vanil-šećer
  • 10 g želatina u prahu

Za fil od vanile:

  • 5 dl mleka
  • 1 puding od vanile
  • 100 g šećera
  • 250 g maskarpone sira
  • 1 vanil-šećer
  • 10 g želatina u prahu

Za dekoraciju:

  • 4 dl slatke pavlake

PRIPREMA:

1. Mleveni keks preliti mlekom i dobro izmešati.

2. Posebno umutiti omekšao puter, vanil-šećer i šećer u prahu pa sjediniti sa natopljenim keksom i dobro izmešati.

Fil od čokolade:

1. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri.

2. Posebno u manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer, vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.

3. Preostalo mleko sjediniti sa praškom za puding od čokolade te sipati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.

4. Gotov puding ostaviti da se prohladi, a zatim u njega dodati nabubreo želatin i maskarpone sir te dobro umutiti mikserom.

Fil od vanile:

1. Na isti način kao što se pravi fil od čokolade napraviti fil od vanile samo umesto pudinga od čokolade skuvati puding od vanile.

Finalni postupak:

1. Okrugao kalup za tortu prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega sipati fil od mlevenog keksa za koru i ravnomerno ga rasporediti da se prekrije dno.

2. Zatim preko kore naizmenično sipati fil od čokolade i fil od vanile tako da se stapaju jedan u drugi.

3. Ovako pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne, a potom je premazati šlagom od slatke

pavlake.

Savet plus: Za pripremu ove torte možete koristiti i voćne pudinge po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: