Recept za najukusnije božićne kolaćiće

by | januar 5, 2018

Sastojci:

300gr mekog brašna
2 ravne kafene kašikice praška za pecivo
1 kom jaje
150gr margarina
100 gr šećera
1kom vanil šećera

za tamniju varijantu kolača

1/2 kafene kašikice cimeta
2 kafene kašikice kakao praha
4 kafene kašikice šumski meda

Priprema

Članak se nastavlja posle reklama


Sve sastojke pomešati u početku miskerom a kasnije  ručno.Margarin pre dodavanja malo omekšati u mikrotalasnoj. Smesu ostaviti da odmori desetak minuta prekrivenu kuhinjskom folijom.

Testo razviti oklagijom na oko 5-8 mm i modlicama vaditi svaki kolačić posebno i redati u tepsiju na pek papir.

Kada poredamo kolačiće na pek papir, staviti ih u rernu na 180 C oko 10 min.

Članak se nastavlja posle reklama

*Dno keksa ne sme biti jače pečeno, boja mora biti jednaka i na dnu i na vrhu , pečeni kolači su dovoljno čvrsti na dodir ali opet se mogu malo pritisnuti. Hladjenjam očvrsnu još više.

Kada se kolačići ohlade ukrasite ih  po želji.

Članak se nastavlja posle reklama

Autor: N.M.

Foto:Pinterest

Tagovi: