Recept za najukusnije božićne kolaćiće
Sastojci:
300gr mekog brašna
2 ravne kafene kašikice praška za pecivo
1 kom jaje
150gr margarina
100 gr šećera
1kom vanil šećera
za tamniju varijantu kolača
1/2 kafene kašikice cimeta
2 kafene kašikice kakao praha
4 kafene kašikice šumski meda
Priprema
Sve sastojke pomešati u početku miskerom a kasnije ručno.Margarin pre dodavanja malo omekšati u mikrotalasnoj. Smesu ostaviti da odmori desetak minuta prekrivenu kuhinjskom folijom.
Testo razviti oklagijom na oko 5-8 mm i modlicama vaditi svaki kolačić posebno i redati u tepsiju na pek papir.
Kada poredamo kolačiće na pek papir, staviti ih u rernu na 180 C oko 10 min.
*Dno keksa ne sme biti jače pečeno, boja mora biti jednaka i na dnu i na vrhu , pečeni kolači su dovoljno čvrsti na dodir ali opet se mogu malo pritisnuti. Hladjenjam očvrsnu još više.
Kada se kolačići ohlade ukrasite ih po želji.
Autor: N.M.
Foto:Pinterest