Salata sa tunjevinom
Sastojci:
- 2 jajeta
- 3 paradajza
- 1 glavica crvenog luka
- 2 konzerve tunjevine
- 4 kisela krastavca
- 1,5 dl biljne pavlake
- 100 g majoneza
- 300 g spiralne testenine
- 1 kašika ulja
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim je procediti, poprskati uljem da se ne slepi, te ostaviti da se ohladi. Jaja takođe obariti.
2. Paradajz iseći na kockice, krastavce na štapiće, a luk na rebarca. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro je ocediti od suvišnog ulja.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarenu testeninu, tunjevinu, krastavce, paradajz i luk, pa preliti mešavinom biljne pavlake i majoneza te začiniti po ukusu.
4. Obarena jaja iseći uzdužno na kriške i njima dekorisati pripremljenu salatu.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama