Torta kapresa

by | jun 28, 2012

Potrebno je:

 

  • 5 jaja
  • 350 g šećera
  • 200 g badema
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • šećer u prahu
  • 250 g voća po izboru (jagode, maline, kupine, borovnice…)

 

Priprema:

 

1. Pržene bademe preliti vrućom vodom, oljuštiti i samleti.

 

2. Penasto umutiti puter sa 200 g šećera i uz neprestano mešanje dodavati jedno po jedno žumance.

 

3. U smesu dodati rastopljenu čokoladu i bademe pa promešati.

 

4. Belanca ulupati u čvrst sneg i lagano umešati u puter. Peći u podmazanom, okruglom plehu na 150 ºC 30-40 min.

 

5. Ohlađenu tortu prevrnuti na tacnu i obilno posuti šećerom u prahu.

 

6. Napraviti sirup: u 150 ml vode skuvati voće i 150 g šećera te ga procediti.

 

7. Pre služenja na svako parče torte naneti kašiku-dve sirupa.

 

Ova čuvena italijanska torta je jedna od najsočnijih čokoladnih torti. Prijatno!

 

Recept Radojke Veljić iz Beograda

Izvor: Pošalji recept

 

Tagovi: