Torta od pirinča sa jabukama

by | jul 21, 2012

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 200 g pirinča
  • 2 kesice vanil-šećera
  • 100 g šećera + 3 kašike
  • 1 kg jabuka
  • 3 jaja
  • 1 limun
  • cimet
  • so
  • 1 kašika putera
  • čokoladni preliv

Priprema:

1. Skuvati mleko sa kašikom putera i malo soli. U ključalo mleko dodati pirinač, poklopiti i kuvati na tihoj vatri.

2. Kada je pirinač skuvan, umešati 100 g šećera i vanil-šećer.

3. Jabuke očistiti i iseći na kriške. Preliti ih sokom od limuna, posuti cimetom i dinstati dok ne omekšaju.

4. U prohlađen pirinač dodati žumanca i promešati.

5. U podmazan pleh sipati polovinu pirinča, naneti jabuke pa ostatak pirinča.

6. Umutiti belanca sa 3 kašike šećera i uliti preko pirinča. Tortu peći 20 min na 200 °C.

7. Kada se torta ohladi, preliti je čokoladnim prelivom.

Recept Dragane Badžić iz Beograda

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: