5 najlepših HAIR trendova

by | 2 septembra, 2009

Svetski poznata frizerka Seli Bruks, iz salona Brooks & Brooks u Londonu, otkriva nam pet najlepših trendova.

Hair trendovi, frizureTREND 1: FEMME FATALE
Bob je vodeći trend ove sezone, a dobra vest je da se može prilagoditi svim tipovima kose. Za modernu varijantu boba, kosu treba šišati ispod linije vilice.
Inspiracija Vojnički detalji prikazani na reviji kreatorke Collette Dinnigans inspirisali su ovaj oštar bob sa raskošnim završnim sjajem.
Kako da postignete ovaj izgled Nakon pranja i balzama nanesite penu i fenirajte pramen po pramen koristeći četku za feniranje. Kada isfenirate jedan pramen, prebacite fen na hladno duvanje da biste sprečili kovrdžanje i mršenje kose. Nanesite malo laka za kosu na četku i začešljajte krajeve, kako bi kosa delovala glatko.
Savet plus Za gladak izgled ispeglajte kosu presom, pa dodajte sprej za završni sjaj. U manje svečanim prilikama, nanesite penu na delove kose gde želite više volumena.

 

 

Hair trendovi, frizureTREND 2: BELISSIMA – PREDNOST ŠIŠKI
Ove sezone šiške su oblije, „mekše“ i uokviruju lice.
Inspiracija Glamur je bio ključna reč za parisku reviju Ellie Saabs, na kojoj su Dita fon Tiz i Mila Jovović sedele u prvom redu, zadivljene raskošnim tkaninama koje su se ogledale u sjajnoj kosi.
Kako da postignete ovaj izgled Razdelite kosu u velike pramenove i fenirajte pramen po pramen koristeći veliku okruglu četku. Kada je kosa potpuno suva, navijte je na široke viklere i zakačite ih šnalom kako bi bila namotana do temena. Kada skinete viklere, raščešljajte kosu mekanom četkom i naprskajte je lakom.
Savet plus Zamolite frizera da vam skrati šiške u zaobljen oblik sa dužim pramenovima sa svake strane, što će vam dati moderan izgled. Ako želite da osvežite izgled kose dan nakon pranja, naprskajte sprej za kosu i uvijte nekoliko pramenova kako bi kosa dobila volumen i nežne kovrdže.

 

 

Hair trendovi, frizureTREND 3: BOEMSKA RAPSODIJA
Ovo je vrlo efektan način oblikovanja duge talasaste ili ravne kose, koji ostavlja utisak kao da se niste mnogo trudili, a vaša frizura odiše stilom.
Inspiracija Ovaj nežan i ženstven stil savršeno se slaže sa lepršavim tkaninama i mekim oblicima sa modnih kreacija Alexandre Herchcovitch.
Kako da postignete ovaj izgled Nakon pranja i nanošenja balzama sušite kosu dok ne bude gotovo potpuno suva. Nanesite dosta pene i raščešljajte je širokim češljem kako bi se pena rasporedila celom dužinom kose. Sagnite glavu i tako fenirajte kosu – da biste postigli dodatni volumen. A da biste ispleli pletenice, napravite razdeljak sa strane, a zatim sa svake strane upletite „riblju kost“. Vežite kosu trakom pa lagano povucite pramenove kose kažiprstom kako bi tek malo bili izvučeni i kako bi se stvorila paperjasta tekstura. Kraj jedne pletenice udenite u drugu i pričvrstite ukosnicom. Naprskajte lakom za kosu kako biste učvrstili frizuru.

 

Saveti Nemojte se plašiti da eksperimentišete različitim opuštenim, razbarušenim pletenicama. Prstima izvucite pramenčiće oko lica za još nežniji izgled.

 

 

Hair trendovi, frizureTREND 4: GLATKO I SJAJNO
Kratka kosa koja uokviruje lice, muževnih linija, savršena je za ravnu ili blago talasastu kosu.
Inspiracija Ova frizura je spoj snage i stila te savršeno upotpunjuje odeću živih boja poput one viđene na reviji Josh Goot’s u Milanu.
Kako da postignete ovaj izgled Fenirajte kosu fenom uperenim nadole. Kako podižete pramenove kose, lagano uvrćite četku kako biste blago uvili krajeve ka unutra. Ovo će izravnati i ispraviti kosu za glatku i sjajnu završnicu sa sprejom za završni sjaj kose.
Savet plus Da vašu savršeno glatku frizuru ne bi kvarili pramenčići koji štrče, naprskajte lak za kosu na dlan i prođite lagano po površinskom sloju kose.

 

 

Hair trendovi, frizureTREND 5: Grčka boginja

Ovaj stil može da se primeni na ravnu ili stepenastu kosu i na sve dužine. Ako je kosa prekratka, upotrebite ukrasnu traku nijanse slične vašoj boji kose.
Inspiracija Ova frizura nadahnuta je svilenkastim tkaninama i lažnim krznom Alberte Ferretti.
Kako da postignete ovaj izgled Podelite kosu na sredini na dva jednaka dela. Svaki deo ispletite u opuštenu pletenicu i zavežite ga trakom, ne previše čvrsto. Pletenicu olabavite prstima čineći je debljom. Podignite jednu pletenicu preko glave i učvrstite je ukosnicama iza uha. Ponovite ovo sa drugom pletenicom.
Savet plus Ova frizura biće idealna i za veče ako u kosu upletete zlatnu traku.

 

Tagovi: