Boja kose kao iz salona: Kako da vam boja što duže traje?

by | 11 januara, 2023
boja kose kao iz salona

Dakle, doneli ste odluku i sada imate sasvim novu boju kose. Da biste zadržali boju kao iz salona, sada morate da se usredsredite na održavanje. Bez obzira da li nosite bogatu bronzanu nijansu, plavu kosu koja zahteva temeljno održavanje ili bilo koju drugu nijansu, evo nekoliko saveta kako da vaša boja kose izgleda sjajno, bogato i zdravo nedeljama kasnije.

 

Kako da boja kose što duže traje?

Koristite pravi šampon i balzam

Zabavna činjenica: možete produžiti vek svoje boje za kosu samo korišćenjem pravog šampona i balzama. Dakle, ne štedite! Potražite formulu koja je posebno formulisana za farbanu kosu, jer će sprečiti posvetljivanje kose zbog pranja i ispiranja farbe. Šta god da radite, držite se dalje od formula koje sadrže sulfate, jer je ovaj sastojak štetan za obojenu kosu.

Ne zaboravite na proizvode za toniranje

Toner za kosu je kao završni premaz. U osnovi radi na naglašavanju određenih tonova i održava boju zdravom i živopisnom, a istovremeno jača kosu stvarajući barijeru. Možete dobiti profesionalni tretman toniranja (najbolja opcija ako ste imali veliku promenu boje), ili se pobrinuti za toniranje kod kuće koristeći kapi za toniranje ili tonirane šampone i balzame (kao što su proizvodi za toniranje ljubičaste i plave boje).

Imajte redovne tretmane za kosu

Nakon farbanja, ključno je da svojoj kosi date malo podrške nedeljnim tretmanima kose, bilo da je u pitanju tretman u salonu ili maska za kosu kod kuće. Potražite tretmane koji sadrže proteine kako bi pomogli u formiranju strukture. nakon šest do osam nedelja, pređite na tretman hidratantnom kremom.

Redovno šišanje

Kombinujte svoje nedeljne tretmane sa redovnim šišanjem i bićete na putu do sjajne, zdrave kose. Obojena kosa je podložnija lomljenju i ispucanim vrhovima, tako da želite da je ošišate pre nego što se polomi.

Smanjite toplotno oblikovanje

Prestanite da preterujete sa fenom i peglom. Vaša kosa je ranjiva nakon farbanja, tako da će je toplotno oblikovanje samo učiniti lomljivom, suvom i oštećenom. Ako apsolutno morate da koristite vruće alate na farbanoj kosi, preporučujemo da sačekate najmanje dva dana nakon farbanja i uvek nanesite proizvod za zaštitu od toplote na kosu pre upotrebe alata za stilizovanje.

yurluzharov/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.