Kako uskladiti šminku s plavom kosom: A kako uskladiti garderobu

by | avgust 2, 2023
Kako uskladiti šminku s plavom kosom

Plava kosa nikada neće izaći iz mode iako je zahtevna za odžavanje i traži punu pažnju. A kako uskladiti šminku s plavom kosom? A i o garderobi morate voditi računa.

Sad ćemo se fokusirati na tip kože poznat kao „proleće“. Ova koža je tanka, skoro providna, na obrazima i bradi moguće je blago rumenilo boje breskve. Boja kože takođe može biti svetla (slonova kost), ponekad sa ružičastom nijansom. Koja šminka i garderoba pristaju plavušama koje imaju ovaj tip kože?

Nijanse kose prolećnog tipa kože su uvek tople: pšenica, med, slama, kesten, bakar, svetlo plava, sa zlatnom, pšeničnom ili jantarnom nijansom. U strukturi, kosa prolećne devojke je tanka i blago talasasta.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako uskladiti šminku s plavom kosom

Tip boje prolećne devojke je već sam po sebi izražajan, tako da ga je potrebno samo malo naglasiti.

Podloga: Uz ovaj tip kože i plavu kosu preporučuju se podloge toplih nijansi + svetlo bež puder za dnevnu šminku, podloge u zlatnim nijansama, kao i puder za bronzu – za večernju šminku.

Članak se nastavlja posle reklama

Šminka za oči: Plavušama s prozirnim tenom i plavim očima najlepše pristaju senke slične boji irisa. Treba izbegavati tamne tonove plave, crne, ljubičaste…

Najlepše kombinacije boja senki: svetlo ljubičasta s tirkiznom, karamela s belom i svetlo zelenom, losos  toplom braon i zelenom. Topli smeđi tonovi bež s kremom i peskom, plava sa sivom i lavandom. Da bi naglasila ekspresivnost očiju, koristiti smeđi, sivi ili zeleni ajlajner, ali ni u kom slučaju ne koristite klasični crni ajlajner.

Članak se nastavlja posle reklama

Karmin i sjaj za usne: Idealni za prolećni tip boja su nežni, zlatni, nude i ružičasti tonovi karmina i sjaja za usne: crveno-narandžasti, koralni, losos, jastog, kajsija, zlatno bež, šampanjac, braon, roze.

A kako uskladiti garderobu

Članak se nastavlja posle reklama

Idealna boja je žuta i njene različite nijanse: oker, kari, med, luk, senf. Na drugom mestu posle žute biće braon i njene nijanse: karamela, terakota braon, zlatno smeđa, lešnik. Ružičasto-crvena boja s dodatkom narandžaste u nijansama kao što su kajsija, losos, rak, lagana terakota takođe će se uklopiti u osnovnu grupu.

Nezamenljive bež i sive boje sa prisustvom žućkastih ili zelenkastih nijansi će izgledati sjajno na plavuši koja ima prolećni tip kože: granit siva, lovor, bež siva, zlatno bež, boja slame. Takođe nije loše da predstavnik prolećnog kolorita u osnovnoj garderobi ima mahovinaste zelene, maslinaste, tamno smaragdne, lila i jagoda nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

Teorija boje karmina: Zašto karmini izgledaju drugačije na svakome i kako da nađete idealan za vas?

Deagreez/gettyimages.co.uk