Za hrabre, željne promene: Ošišajte se, kratka kosa ne izlazi iz mode

by | 4 marta, 2020
frizura kosa

Želite da budete moderne i imate dovoljno hrabrosti  – ošišajte se, ove sezone „in“ će biti kratka kosa. A da li je bitna gustina kose, kako da imate savršenu frizuru i od čega ona zavisi, saznajte od Maje Stanišić, naše poznate frizerke.

Kratka kosa će biti moderna i u sezoni koja je pred nama, jer kako kaže Maja Stanišić, ona je uvek „in“ za žene koje imaju lepe crte lica.

Kratka kosa, na ženi koja ima lepe crte lica, uvek je in. Međutim, mnoge naše žene žele takvu frizuru, ali nemaju smelosti da se tako ošišaju, pa je nose samo vrlo hrabre i one kojima je već dugo deo vizuelnog identiteta. Ne znam zašto se žene toliko vezuju za kosu, ali je tako. Najveća razlika u odnosu na dužu kosu je što se, u ovom slučaju, mora češće dolaziti kod fizera, jer kako raste gubi formu. Bilo da želite da održite tu kratku frizuru ili da imate novu, nešto dužu, potrebno je redovno šišanje. Izrazito kratka frizura traži oblikovanje jednom mesečno, ali – s druge strane – njena nega iziskuje znatno manje vremena – rekla je Maja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stanisic Maja (@loftparrucchieribymajastanisic) дана

Kratka kosa nije dosadna i jednolična

Često se dešava da žene odustanu od kratke kose, jer misle da je takva frizura dosadna i jednolična. Međutim, poznata frizerka to demantuje i trvdi da svaka frizura može biti privlačna ukoliko koristite atraktivne aksesoare za kosu.

– Frizura je takva kakva je i baš ništa ne može da se promeni. To zvuči pomalo neozbiljno, jer postoje divni aksesoari za kosu. Eto, pogledajte Dunjinu fotografiju u albumu. Ovakav ukras je odlično rešenje za izrazito svečane prilike. Vrlo zanimljivo izgledaju šnalice, rajfovi, marame… Koristeći stajling proizvode (pene, lakovi, kreme…) možete toj osnovnoj frizuri da date drugačiji izgled – rekla je Maja za namojnačin intsagram.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stanisic Maja (@loftparrucchieribymajastanisic) дана

Gustina kose nije bitna, važno je da imate dobrog frizera

Kada je u pitanju gustina dlake za kratku kosu, nije bitno da li je retka ili gusta, bitno je kako vas frizer ošiša. Dobar frizer, bar po Maji Stanišić, lako će se snaći i uz pomoć niz caka napraviti odličnu frizuru.

– Kosa je takva kakva je, a dobar frizer će naći način da je dobro ošiša. Upravo kod ovakvih frizura kvalitet šišanja dolazi do punog izražaja. Postoji niz cakica, poput one da ja, recimo, grubo šišanje radim na mokroj kosi, a finese na suvoj. Ako se ne prave oštre linije, kratka kosa neće brzo gubiti formu. Najvažnije je imati u vidu da ne postoji dužina kose za koju dobar frizer ne može napraviti veoma lepu frizuru – objasnila je Maja Stanišić, naša poznata frizerka.

Foto: Guliver/Getty

Tagovi: