Hair stručnjak odgovara na vaša pitanja: Kako da crvena kosa izgleda negovano?

by | 24 novembra, 2015
Dejan Mladenović, Profesionalni frizer u "Salon Lepote 35" i predstavnik marke Redcat za Srbiju

Dejan Mladenović,
Profesionalni frizer u „Salon Lepote 35“ i predstavnik marke Redcat za Srbiju

Naš hair stručnjak Dejan Mladenović odnedavno na našem portalu odgovara na vaša pitanja u vezi sa kosom i frizurom i savetuje vas kako da kosu pravilno negujete, ili pak koja frizura vam najbolje pristaje…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

P: Imam slabu ravnu kosu srednje dužine, pa me zanima koja frizura bi meni najbolje odgovarala. Hvala.
O: Pozdrav, Valentina. Srednja dužina do ramena ili malo preko? Ono što bih vam savetovao je da se ošišate još malo, tako da kosa bude iznad ramena u formi paža. Ukoliko ste spremni na tako nešto, možete da napravite i blago asimetrični paž i na to dodate sitne svetlije pramenove. Vaša kosa bi u tom slučaju vizuelno izgedala gušće sa više volumena i siguran sam i atraktivnija.

P: Moja ćerka, koja ima 13 godina, ima talasastu kosu koja i kada je iščešljana ne liči ni na šta, kao da uopšte nije češljana. Čak to nisu ni talasi, nego jednostavno u korenu je kosa slepljena i odmah se iz korena širi. Stepenasta kosa joj ne stoji. Hvala.
O: Pozdrav, Ana. Pretpostavljam da je u korenu slepljena, a po dužini se širi jer je nemoguće da je istovremeno i slepljena i da se širi u korenu. Ukoliko sam u pravu, trebalo bi da je blago ošiša stepenasto (pojam „stepenasto“ podrazumeva niz varijacija – manje, više, veći ili manji razmak između stepenova), a kako bi kosa izgledala uredno morate da koristite preparat za definiciju pre samog sušenja, kako biste smirili kosu po dužini. Prilikom samog sušenja poželjno bi bilo da okrene glavu naopako i isuši koren kako ne bi bila slepljena.

P: Farbam se u crvenu boju i stoji mi super, ali kosa mi je jako loša, tanka i retka – sestra mi je rekla da je kao sintetika na dodir. Svi me savetuju da prestanem da se farbam, ali ja ne koristim blanš i farbam se na svaka dva meseca (boja se do tad dosta ispere). Prirodna kosa mi je smeđa i crveno mi duplo bolje stoji. Imate li neki savet? Hvala u svakom slučaju.
O: Pozdrav, Katarina. Ono što ja shvatam iz vašeg pitanja jeste da se vama dopada ta boja i da je vi ne biste menjali. Ako vam dobro stoji, kako kažete, onda zadržite tu boju, a poradite na nezi kose kako ne bi izgedala kao sintetika. Savetujem neki od profi tretmana za negu bojene i tretirane kose uz obavezno dubinsko pranje kose. P.S. Nije bitno šta se drugima sviđa, nego u čemu se vi najbolje osećate!

Ukoliko i vi imate neku nedoumicu oko nege vaše kose, ili pak frizure koja vam najbolje pristaje, postavite pitanje našem hair stručnjaku u komentaru ispod teksta.

Tagovi: