Kovrdže: Razbijamo mit da ih je nemoguće ukrotiti!

kovrdže

Kovrdže zahtevaju posebnu negu kako bi došle do izražaja, a put do ovog cilja osiguraće vam adekvatan način nege i inovativni proizvodi za kosu.

Jedno je sigurno: prirodan izgled je u trendu! Dok su ranije žene sa kovrdžama/uvojcima često posezale za presama za kosu, danas – kako pokazuju istraživanja – sve veći broj njih naučio je da prihvati svoju prirodnu kosu. Ni ne čudi, budući da se možemo jednoglasno složiti da su kovrdže beskrajno zavodljive. Osim toga, i individualnost je u beauty svetu i te kako na ceni! Svaka kovrdža je posebna. I to nije samo naše mišljenje, već i biološka činjenica. Kod kovrdžave kose sam koren je u obliku slova „S“, zbog čega je otežana prirodna hidratacija. Kovrdžava kosa rezultat je gena koji menja oblik i ugao folikule vlasi, uzrokujući da se kosa kovrdža. To je sve dominantniji gen i upravo oni, koji ga imaju, veoma su ponosni na njega. Oko 61% generacije Z je kovrdžavo, i to je rastući trend koji se sa ponosom nosi.

Kovrdže pod lupom

KOZMETIČKI BONTON ZA NEGU KOVRDŽA/UVOJAKA 

Ukoliko imate kovrdžavu kosu, svesni smo da je – kada je nega u pitanju – pred vama pregršt izazova. Za razliku od osoba sa ravnom kosom, žene s kovrdžama/uvojcima suočavaju se sa povećanim rizikom od lomljenja, dehidratacije vlasi, te posledično tršavim i neurednim izgledom koji narušava samopouzdanje. Upravo zbog toga, potrudite se da se suzdržite od svakodnevnog pranja kose. Imajte na umu da je kovrdžavoj i talasastoj kosi potrebna hidratacija kako bi ostala zdrava. Ako je prečesto perete, vlasi će biti sklonije isušivanju, oštećenjima i lomljenju. Hidratantni šampon, specijalno dizajniran za vaš tip kose, pomoći će vam da joj obezbedite intenzivnu hidrataciju, kao i negu i zaštitu. Samo, potrudite se da potražite proizvode bazirane na sastojcima koji će obezbediti vlasima adekvatnu dozu hidratcije, kao što su glicerin, urea, ekstrakt semena hibiskusa… Sušenje vlasi prirodnim putem, kad god je to moguće, najbolja je opcija za kovrdže. Da biste ubrzali proces sušenja, nanesite na njih odgovarajući prozivod. Ukoliko ste ipak u žurbi i želite da osušite kosu fenom, dodajte difuzer. Ovaj dodatak doprineće ograničavanju količine direktne toplote i sprečiće da se vlasi previše naelektrišu i rasprše. A ako se pitate kako da brinete o njima tokom oblikovanja, reći ćemo vam – što pre oblikujete kovrdže, to bolje! Zapravo, preporuka je da nanesete proizvode za oblikovanje dok je kosa još uvek vlažna, te da je nežno češljate kako biste izbegli lomljenje.

KAD “PROFESIONALCI” STUPE NA SCENU, USPEH JE ZAGARANTOVAN!

Ukoliko pripadate „kovrdžavom klubu“, verujemo da vam je dobro poznato koliko potraga za adekvatnim proizvodima za negu može biti iscrpljujuća misija, budući da nije nimalo lako odgovoriti na zahtevene potrebe kovrdžave kose. Danas žene tragaju za sofisticiranim i kvalitetnim opcijama za profesionalnu negu, koje će obezbediti kosi i hidrataciju i definiciju kako bi se pokazala u najboljem svetlu. Imajući to u vidu, kao i pitanje: “Šta ukoliko sve više i više profesionalaca ima na raspolaganju proizvode, alate i veštine da sa samopouzdanjem brinu o kovrdžavoj kosi?“, L’Oreal Professionnel Paris razvio je sveobuhvatnu liniju proizvoda za negu kovrdža na profesionalnom nivou – CURL EXPRESSION.

PO ČEMU JE OVA LINIJA SPECIFIČNA?

Po formulama baziranim na sastojcima koji pružaju intenzivnu hidrataciju.

GLICERIN je hidrirajući sastojak poznat po svojoj sposobnosti zadržavanja vode. Formula bogata ovim sastojkom obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju čak i veoma suvim vlasima.

UREA H je sastojak prirodno prisutan u kosi, koji ima dvostruko dejstvo – zadržavanje hidratacije i jačanje hidrolipidne barijere.

EKSTRAKT SEMENA HIBISKUSA Veoma zastupljen u afričkim ritualima lepote, ovaj bogati, prirodni izvor aminokiselina i vitamina – tokom vekova – ekstraktovan je iz cveta hibiskusa zbog svojih neverovatnih koristi: hidratacije, jačanja, pružanja sjaja, mekoće i definicije kovrdžama.

KOJE SVE PREDNOSTI CURL EXPRESSION KOLEKCIJA PRUŽA VLASIMA?

  • 2x više hidratacije (instrumentalni test, nakon upotrebe 10 u 1 višenamenske pene)
  • 11x više definicije (instrumentalni test, nakon upotrebe 10 u 1 višenamenske pene)
  • 37% kraće vreme sušenja (instrumentalni test, nakon upotrebe spreja za brzo sušenje kose)

Bobana Živanović, PR menadžerka

KOJE PROIZVODE U NJOJ MOŽETE PRONAĆI?

Dva profesionalna šampona za čišćenje kovrdža u stilu profesionalaca:

GELASTI ŠAMPON

kovrdže

Nežno uklanja nečistoće, pri čemu pruža hidrataciju, dok istovremeno eliminiše dvostruko više nečistoća od klasičnog šampona. Jednom u toku nedelje, ili dve, upotrebite ga zajedno sa šamponom koji redovno koristite.

INTENZIVNO HIDRATANTNI, KREMASTI ŠAMPON kovrdžeNežno uklanja nečistoće bez osećaja otežavanja. Obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju za zdrav izgled kovrdža i uvojaka. Prilikom svakog pranja, a pre nanošenja maske i leave-in proizvoda – primenite ovaj proizvod kao regularni šampon

INTENZIVNO HIDRIRAJUĆA MASKA ZA PRIRODAN OSEĆAJ 

kovrdžeIntenzivno hidrira i raspetljava kovrdže i uvojke za lepršav efekat, veći sjaj i prirodan osećaj. Obezbeđuje duplu dozu hidratacije (instrumentalni test: profesionalni gelasti šampon + maska), kao i dvostuko više sjaja (instrumentalni test: klasični šampon + maska). Nakon upotrebe šampona, nanesite masku na peškirom prosušenu kosu. Ostavite je da deluje dva do 10 minuta (prema potrebi), a zatim je temeljno isperite.

10u1 VIŠENAMENSKA PENA 

Posebna tekstura pruža intenzivnu negu kreme u kombinaciji sa penom, pri čemu se savršeno stapa sa kosom. Jedna upotreba, osigurava 10 benefita:

1. 11x više definicije

2. hidrataciju

3. jačanje vlasi

4. zaštitu od vlage

5. zaštitu od toplote (do 230°C, instrumentalni test)

6. zaglađuje vlasi

7. ne ostavlja kovrdže krutim

8. sprečava naelektrisanje

9. jednostavna je za upotrebu

10. pogodna je za različite tehnike oblikovanja.

Nakon što isperete masku, prosušite kosu peškirom, pa nanesite proizvod od krajeva ka dužinama. Nakon toga, upotrebite sprej za brže sušenje.

SPREJ ZA BRZO SUŠENJE

Ovaj sprej, obogaćen agensima za negu, osigurava brzo sušenje, i to svim tipovima kovrdža i uvojaka. Kako rezultati instrumentalnog testa pokazuju, ubrzava sušenje kose do 37%, pruža i do 48 h frizz zaštite, kao i zaštitu od toplote do 230°C. Pre sušenja fenom, ili pomoću difuzera, sa 20 cm udaljnosti, raspršite ga na kovrdže i uvojke kao završni korak. Nija ga neophodno ispirati.

SPREJ ZA DEFINISANJE SVAKOG TIPA KOVRDŽA I UVOJAKA

Zahvaljujući njemu, kovrdže će trenutno biti osvežene i oblikovane. Može se koristiti i pre šišanja na suvo – zarad obnavljanja oblika kovrdža bez kvašenja kose. Ovaj proizvod, prema rezultatima instrumentalnog testa, pruža šest puta više definicije i 48-časovnu frizz zaštitu. Svakoga jutra, nakon buđenja, sa 20 centimetara udaljenosti, nanesite sprej na kovrdže/uvojke kako biste osvežili one koje su se pokvarile tokom spavanja.

lepotaizdravlje.rsPR