Testirali smo: Kako da kosa bude duže čista? Da li ređe pranje zaista pomaže?

by | jul 20, 2023
Kako da kosa bude duže čista

Mnogi su suočeni sa problemom brzog mašćenja kose. Zato smo testirali savete stručnjaka i otkrivamo vam kako da kosa bude duže čista.

Verovatno vam se desilo bezbroj puta dan nakon pranja, koren kose postane masan, zbog čega cela frizura ne izgleda kako biste želeli. I onda ponovo perete kosu. Ipak, stručnjaci tvrde da često pranje kose šteti kosi.

Zbog toga vam donosimo nekoliko jednostavnih koraka kako da vam kosa bude sveža i čista nekoliko dana.

Članak se nastavlja posle reklama

Testirali smo: Kako da kosa bude duže čista? Da li ređe pranje zaista pomaže?

Češljanje kose pre pranja

Detaljno češljanje suve kose pre pranja pomoći će da uklonite ostatke proizvoda za negu i sebuma i pripremite je za dubinsko čišćenje. Specijalne silikonske češljeve možete koristiti odmah pod tušem. Uz njihovu pomoć, zgodno je rasporediti masku ili regenerator celom dužinom.

Koristite dva šampona

Mnoge dame dva puta šamponiraju kosu, ali malo njih koristi dva šampona. Da li ste znali da to u stvari pomaže da detaljno operete kosu? Jedan od šampona treba da bude za dubinsko čišćenje, a drugi za rešavanje pojedinačnih problema (na primer, za oštećenu ili za kosu bez volumena). Prvi šampon će ukloniti sebuma sa kose i temena, a drugi će potpuno očistiti kosu.

Kako da kosa bude duže čista: Izbegavajte sprej sa uljima

Činjenica je da regeneratori u spreju koji sadrže ulja zaista olakšavaju šeljanje i zaglađuju dlaku. Međutim, istovremeno, takvi proizvodi mogu da i suvu kosu učine masnijom. Stoga, ili izbegavajte sprejeve sa uljima u potpunosti, ili testirajte malu količinu na pramenu kose.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite suvi šampon

Da biste odložili pranje kose još nekoliko dana, pokušajte da koristite suvi šampon. Nanesite proizvod direktno na koren kose, tako da upije višak sebuma, sprečavajući ga da se širi dalje. Da bi se poboljšala efikasnost proizvoda, stručnjaci savetuju da ga primenite pre spavanja.

Eksperimentišite sa frizurama

Kako ne biste još jednom oprale kosu, možete jednostavno napraviti frizuru koja će sakriti da nije baš u najboljem izdanju. Jedna od najpogodnijih opcija je francuska pletenica. Ako ne volite pletenicu, možete napraviti glatki konjski rep. Pre nego što počnete sa stajlingom, nanesite malo ulja za kosu na pramenove i krajeve (izbegavajući korenje).

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama
Miljana Momirović Nestea06/GettyImagesPlus