Mlađa za 5 minuta: Tehnika koji prikriva sede vlasi

by | jul 4, 2023
Mlađa za 5 minuta

Mlađa za 5 minuta? Može! Ako se odlučite da ne farbate kosu ili bar ne tako često, uz ovaj trik za stilizovanje kose izgledaćete mladoliko.

Seda kosa ili vlasi ne znači uvek i kraj mladosti. Često zbog genetike ili stresa dobijamo sede već u tridesetim, a i ranije. Uprkos tome, mnoge dame veruju da kvare njihov izgled i da deluju starije.

Ako ste jedna od njih, predlažemo vam da pokušate sa ovim trikom za stilizovanje kojim ćete prikriti neželjene vlasi.

Članak se nastavlja posle reklama

Mlađa za 5 minuta: Tehnika koji prikriva sede vlasi

Faktori zbog kojih je seda kosa uočljivija

Dakle, glavna tajna prikrivanja sede kose je stvaranje bazalnog volumena. Na ravnoj kosi bez volumena najprimetniji su nedostaci frizure, dok voluminozna kosa deluje prirodno, prirodno i skreće pažnju sa sede kose.

Isto važi i za masnu kosu, jer ovaj faktor često izaziva nedostatak prirodnog volumena. A ako naiđete na sličan problem, pokušajte da operete kosu detaljno, koristeći šampone za dubinsko čišćenje ili se obratite dermatologu koji će vam pomoći da rešite uzrok u korenu.

Mlađa za 5 minuta: Trikovi koji pomažu za prikrivanje

Dešava se i da sede vlasi rastu na najprimetnijim mestima, kao što je razdeljak. Istovremeno, kada pogledate druge delove glave, nećete ih ni primetiti. U ovom slučaju, pokušajte da promenite razdeljak, pomerajući ga na desnu ili levu stranu da biste sakrili sedu kosu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako ste stilizovali kosu na ovaj način, ili odabrali način na koji ste navikli, a neke sede su i dalje vidljive, pokušajte da ih prikrijete maskarom za obrve koja odgovara boji vaše kose. Ovo će vam pomoći da sakrijete sede vlasi, kao i da granica između sede kose i kose vaše uobičajene boje bude manje oštra.

Druga, ništa manje uspešna idej aza stilizovanje je punđa. A ako i dalje mislite da je ova frizura pogodna samo za čišćenje kuće, razmislite još jednom jer je nose zvezde čak i na crvenom tepihu. Osim toga, razmislite i o elegantnim opcijama niskog repa ili polu-repa.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Miljana Momirović Nestea06/GettyImagesPlus