Problemima sa iziritiranim vlasištem došao je kraj!

Vichy Dercos osmislio je svoju prvu formulu za pranje kose koja će vam pomoći da rešite problem nadražene kože glave. Na tržištu su sada dostupna dva noviteta: DERCOS krema za pranje i umirivanje kože glave za farbanu kosu sa umirujućim delovanjem na nadraženu kožu glave kod farbane kose i DERCOS serum za kožu glave sa umirujućim delovanjem protiv svraba, peckanja i osećaja upaljenosti. Oba ova proizvoda namenjeni su koži koja je inače osetljiva, a posebno onoj iziritiranoj tretmanima farbanja.

Foto: Guliver/Getty Images

A znate li uopšte kako tretmani farbanja utiču na zdravlje temena glave?
Neke žene savršeno podnose nanošenje boje. Ostale (tačnije 660 miliona njih širom sveta) pate prilikom svake promene boje. Iako je za žene farbanje prirodan, pa čak i neizostavan korak u ulepšavanju, on može biti agresivan prema koži. S jedne strane, određeni sastojci proizvoda za farbanje sadrže slobodne radikale koji oksidiraju kožu glave. Metabolizam ćelija kože menja se i usporava. Koža se obnavlja sporije i manje efikasno. Sa druge strane, bazni pH boje za kosu (9,5) stvara neravnotežu u prilično kiseloj koži glave (pH 5). Izložena ovoj neprikladnoj pH vrednosti, koža glave burno reaguje, što izaziva osećaj neprijatnosti, pa i vidljive iritacije. Osim toga, izloženost baznom proizvodu može da promeni lipidnu barijeru rožnatog sloja kože.

Članak se nastavlja posle reklama

„Neki hemijski sastojci, koji čine osnovu preparata za farbanje kose, prvobitno su osmišljeni i za nanošenje na kožu glave. Međutim, kad je teme glave u dužem kontaktu sa takvim molekulama, posledice mogu biti promena u kvalitetu hidrolipidne barijere i disbalans pH vrednosti kože glave,“ kaže Elisa Simonpietri, naučna direktorka Vichy Internationala. Ona dodaje da je koža temena glave vrlo osetljivo područje, zbog toga što sadrži mnoštvo nervnih završetaka. Napadajući baš taj osetljiv deo kože, farbanje može da izazove osećaj neprijatnosti, svraba ili, još gore, perutanje kože ili alergije. Nekad se dogode trenutne reakcije, budući da direktnu agresiju na kožu mogu vrlo brzo da proprate osećaji neprijatnosti i svraba. S druge strane, iziritirano teme može da postane i osetljivije nego teme pod normalnim uslovima. Zato, usled ponovljenih farbanja, koža može postati sve krhkija, što dalje rezultira intenzivnijim reakcijama ili alergijama.

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: PR

DERCOS KREMA ZA PRANJE I UMIRIVANJE KOŽE GLAVE – ZA FARBANU KOSU
Ovo je prvi put da je neki proizvod za pranje kose u jednom potezu uspeo da umiri kožu glave, istovremeno intenzivirajući boju kose. Odlikuje ga hipoalergenska kremasta tekstura visoke podnošljivosti i formula bez sulfata koja čisti kosu bez skidanja boje (tehnologija blagog penjenja). Bez parabena i boja, formula sadrži Sensirine i Madecassoside, dva najnovija aktivna sastojka koje je razvio Dercos, a koji odmah umiruju kožu. Teme glave je iznova uravnoteženo svakim novim nanošenjem, čime osetljiva koža postaje normalna. (1.743 din.)

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: PR

DERCOS SERUM ZA KOŽU GLAVE
Izuzetno lagan i brzoupijajući, ovaj serum koristi se svakodnevno za umirivanje kože glave oslabljene farbanjem, kao i efikasno sredstvo protiv različitih mikroagresija. Efikasan u slučaju krize, može se naneti i kao intenzivan tretman za normalizaciju kože temena koja je pod stresom. Nakon nanošenja seruma, kosa se ne morate prati. Njegova sveža, nemasna i nelepljiva tekstura brzo će nestati, ostavljajući samo intenzivan osećaj olakšanja. Zahvaljujući izmerenom smanjenju crvenila i iritacije, primetno je značajno poboljšanje u transepidermalnom gubitku vode – dakle i kvalitetu funkcije kožne barijere – i porastu nivoa hidratacije. Ovaj izuzetno umirujući serum postepeno pretvara osetljivu kožu glave u normalnu. (2.214 din.)

Članak se nastavlja posle reklama

Potražite ih u apotekama!