Prolećna čokoladna nijansa kose je hit kod poznatih brineta! Evo koje dame je nose i kako da iskopirate njihov hair stil!

by | mart 16, 2023
Prolećna čokoladna nijansa kose

Prolećna čokoladna nijansa kose sve je popularnija smeđa boja, a prvi ju je lansirala J.Lo. Evo o čemu se radi… 

Opšte je prihvaćeno da tamne nijanse dodaju godine i naglašavaju nesavršenosti. Međutim, sudeći po primeru 53-godišnje pevačice, to uopšte nije slučaj.

Jennifer Lopez odlučila je da proleće započne novom frizurom. Još u decembru 2022, zvezda je pitala fanove u kojoj boji i u kojoj frizuri najbolje izgleda. Uprkos činjenici da je velika većina glasala za svetlosnu kaskadu (poslednjih godina je bila verna tehnici „bronde“, zahvaljujući kojoj uspeva da stvori glatki prelaz između tamnih i svetlih pramenova), Jennifer se odlučila za eksperiment.

Članak se nastavlja posle reklama

Prolećna čokoladna nijansa kose

Ažuriranje boja Lopezova je poverila koloristi Lorenzu Martinu, koji već dugi niz godina sarađuje ne samo sa J.Lo., već i sa drugim zvezdama: Heidi Klum, Britney Spears, Angelina Jolie..

Brinete su definitivno u modi: Otkrijte novu nijansu kose JLo!

Da bi stvorio novi imidž J. Lo, stilista je prefarbao sve pročišćene pramenove čokoladnom nijansom – upravo se ovaj asortiman, koji uključuje različite varijacije od karamel-mlečne do tamne kafe, smatra trendom za sezonu proleće/leto 2023.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lorenzo Martin (@hairbylorenzomartin)

Pre Jennifer, Hailey Bieber i Camila Morrone su već isprobale nešto slično… Inače, stilisti kažu da čokoladna nijansa kose najskladnije izgleda na vlasnicima svetllije kože, tamnih ili, obrnuto, plavih očiju. Odvojene boje su takođe pogodne za tamoputije zelenooke dame. Treba obratiti pažnju na isticanje, gde se smenjuju mlečna čokolada i karamela: igra sa prelivom uvek izgleda spektakularno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Camila Morrone (@camilamorrone)

Kako ofarbati kosu u čokoladne nijanse?

Koloristi kažu da uz pomoć bojenja u čokoladne možete postići primetan efekat podmlađivanja. Da bi to uradili, koloristi koriste nekoliko nijansi odjednom.

Članak se nastavlja posle reklama

Bliže licu, koristite najtamnije pramenove – to će naglasiti jagodice i liniju vilice, sakriti bradu i učiniti obraze vizuelno manjim. Ako je čelo preširoko, tamno obojite koren i šiške, a vrhove kose posvetlite .

Uprkos činjenici da se takvo bojenje čini lako (posebno za one koje su brinete po prirodi), ipak zahteva posebnu negu. Koloristi ne preporučuju upotrebu proizvoda koji sadrže sastojke sa efektom izbeljivanja (na primer, sok od limuna, kao i azelaičnu, ferulinsku, limunsku, mandelnu, askorbinsku, mlečnu i glikolnu kiselinu).

Članak se nastavlja posle reklama

Da bi se očuvala boja, stručnjaci preporučuju da se postupak laminiranja sprovede odmah nakon farbanja: nijanse su zapečaćene, tako da boja traje duže, krajevi se ne cepaju, a sami pramenovi izgledaju njegovano i zdravo.

Plavuše i crvenokose devojke će morati da se pomuče da ponove, a zatim zadrže čokoladnu boju. Prvi korak za majstora je da dobije prelepu ujednačenu smeđu nijansu. Tek nakon toga možete početi da dodajete svetlije naglaske. Moraćete da ispravite rezultat kako koreni rastu.

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsDragos Cojocari/iStock/Getty Images Plus via Getty Images