Reljefno farbanje kose je najnoviji trend koji obožavaju hair stilisti!

by | 17 januara, 2023
Reljefno farbanje kose

Predstavljamo reljefno farbanje kose, koje će i te kako biti u fokusu!

U 2023. godini sve tople nijanse ostaju u trendu i nastavak su postojeće palete, kojoj nedostaju bogati i topli tonovi sa mekšim opcijama. Hair stilisti su shvatili koje boje i stajling će pomoći da se sakupe svi entuzijastični lookovi, a cilj je da daju dodatnu atraktivnost svakoj mogućoj frizuri.

Reljefno farbanje kose

U ovoj godini treba obratiti pažnju na razne tople nijanse kao što su: mahagoni, breskva, karamela, pšenica, bakarnocrvena i topla plava sa efektom izbeljenih pramenova. Ne zaboravite da izbor nijanse zavisi od vaše prirodne boje, kao i teksture same kose.

Apsolutni trend u će biti reljefno farbanje. To su graciozna igra boja, zahvaljujući kojoj kosa izgleda prirodno i luksuzno. Tehnika je složeno bojenje, u kojem majstor koristi nekoliko nijansi u harmoniji jedni s drugima.

Reljefna tehnika bojenja čini bilo koju vrstu stajlinga vizuelno obimnijim, daje dubinu boje i potpuno menja look. Ova vrsta bojenja izgleda što prirodnije, a kosa raste glatko i bez jasne granice, tako da vam nije potrebna česta korekcija izraslih korena.

Posebna prednost je što je ova boja pogodna za bilo koju vrstu kose. Originalna boja takođe nije bitna. Ova tehnika vam omogućava da sakrijete sedu kosu koja srasta sa bojom kose. Uz to, ova tehnika ne zahteva redovne korekcije.

Da li je reljefno farbanje prava opcija za vas?

Da, ako želite da izgledate svaki dan kao da vas je profesionalni stilista pripremio za izlazak iz kuće, ovo je prava opcija za vas. Uz to, reljefno farbanje idealno je i za one koji teže ka prirodnijim tonovima kose. Takođe, ova tehnika ne zahteva česte korekcije izrastaka.

Plavuše

Za plavuše, složeno višeslojno bojenje eliminiše potrebu za redovnim prikrivanjem korena, a takođe je dobro rešenje za one koji žele da se odmaknu od redovnog nanošenja farbe po celoj dužini.

U slučaju reljefnog farbanja, selektivni tanki pramenovi će ostati izbeljeni, dok će ostatak kose, naprotiv, biti zatamnjen do nijanse bliske prirodnoj.

Svetlije brinete

Svetlo smeđa kosa nakon reljefnog bojenja izgleda prirodno, kao nakon prirodnog osvetljenja na suncu. Pogodni su i za tople i za hladne nijanse: breskva plavuša, karamela, pepeo i pšenica.

Za crvenu kosu

Što je prirodni pigment bakra intenzivniji, krajnji rezultat bojenja će izgledati lepše i svetlije. Crveni pramenovi se osvetljavaju dalje od korena i bliže krajevima – na taj način će se sačuvati prirodnost i naglasiti individualnost prirodne nijanse.

Reljefno farbanje kose

Bolje je ne eksperimentisati sa kontrastom i napraviti toniranje u toplim bojama.

Brinete

Za smeđe kose, pogodne su sve tople nijanse. Bliska nijansa nekoliko tonova svetlija će izgledati najpovoljnije.

Reljefno farbanje kose

Za tamnu kosu

Na crnoj podlozi najbolje izgledaju nijanse hladno crvene i tople bakrene boje. Za postizanje svetlijih hladnih nijansi preporučuje se prethodno osvetljavanje cele dužine za 3-5 nivoa.

Reljefno bojenje izgleda podjednako impresivno i na dugim i na srednjim dužinama, na kratkim frizurama i na frizurama sa šiškama.

Lepota i zdravljeSerhii Tychynskyi/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Sofia Zhuravets/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; PeoplesImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.