Top smeđe nijanse kose koje će biti popularne do kraja 2023: 7 najmodernijih boja za brinete

by | maj 8, 2023
Smeđe nijanse kose

Od „skupih brineta“ do karamel efekta, ovo su smeđe nijanse kose koje će biti najpopularnije tokom ove godine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alexa Chung (@alexachung)


Postoji mit da plavuše imaju mnogo veći izbor nijansi kose, jer mogu biti platinaste, svetloplave ili zlatne. Ali brinete nisu u tom pogledu nepravedno lišene: ova tamna boja kose ima dovoljno dimenzija sa kojima možete eksperimentisati tokom farbanja. Odlučili smo da prikupimo 7 ideja za farbanje brineta koje će biti u modi ove godine.

Smeđe nijanse kose 2023.

Brondiranje

Trend za ovo bojenje postavila je Jennifer Lopez početkom 2000-ih. Brondiranje (izraz dolazi od kombinacije reči braon – „braon“ i blond – „plavuša“) – meka kombinacija tamnih i svetlih nijansi. Ova tehnika pomaže u postizanju efekta izbeljene kose na suncu i stvara prelepe svetle pramenove.

Članak se nastavlja posle reklama

Posebnost bojenja je u tome što parijetalna zona kose ostaje tamna, a lagani pramenovi se dodaju na takav način da postaju vidljivi samo u dinamici – kada hodate, na laganom vetru ili dok pomerate glavu. Tehnika pomaže da se boja kose doda malo svetline i dubine bez da je previše menja.

Tamni akcenti

Jedna od najmodernijih boja za brinete ovog proleća  i leta su tamni i hladni akcenti. Hladne nijanse uvek izgledaju tamnije od toplih, pa budite spremni da boja kose postane dublja, bogatija i malo tamnija.

Posebnost bojenja je izbor boje bez toplog i crvenog podtona. Ovaj efekat možete postići uz pomoć toniranja: tako ćete isprobati nove nijanse bez štete po kosu.

Članak se nastavlja posle reklama

Smeđe nijanse kose- Sombre

Sombre je mekša verzija ombrea. Umesto oštrog prelaza od tamnih korena do svetlih krajeva, sumbre stvara prirodniji efekat zbog glatkog prelaska nijansi. Prednost tehnike je u tome što u njoj nema jasnih granica: prelazi mogu biti neujednačeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Na tamnoj kosi, svetli pramenovi će naglasiti dubinu boje, zasenčiti je i omekšati crte lica.

Balajaž

Ova tehnika je jedna od najpopularnijih za brinete. U ovom slučaju, boja se nanosi mekim potezima, zahvaljujući kojima se dobija glatki prelaz od korena do vrhova. Vrhunac balajaže su lagani akcenti duž kose, koji naglašavaju teksturu.

Članak se nastavlja posle reklama

Po pravilu, dve ili tri slične nijanse se koriste tokom bojenja da bi se stvorio prelepi deo boje. Balajaž vizuelno čini kosu debljom i daje dubinu nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

„Skupa“ brineta

Trend boja 2022. ni ove godine ne ide nikuda. Posebnost „skupe“ brinete nije u boji, već u stanju kose.

Nakon takvog bojenja, kosa izgleda negovano i sjajno, a boja kose je duboka i plemenita. Koloristi koriste ovu tehniku da pokušaju da postignu bogatije nijanse sa mekim pramenovima koji oživljavaju kosu.

Članak se nastavlja posle reklama

Smeđe nijanse kose- šatuš

Još jedno veoma prirodno farbanje koje stvara efekat izbeljene kose na suncu. Glavna razlika između tehnike i balajaža je više haotičnog poteza i prirodnih preliva. Druga razlika je vertikalno istezanje od 3-4 nijanse bliske tonu.

Šatuš (engl. shatush) naglašava teksturu i dodaje sjaj kosi.

Članak se nastavlja posle reklama

Karamel pramenovi

Efekat meko osvetljenih pramenova može se postići tehnikom isticanja sa veoma tankim pramenovima. Bojenje izgleda prirodno zbog činjenice da stilista bira boju što je moguće bliže prirodnoj nijansi. Ovog leta u modi su karamel, tople i zlatne nijanse.

Kako se brinuti za farbanu kosu?

Postoje tri osnovna pravila koja će pomoći u održavanju boje i dati kosi sjaj i mekoću:

  • Koristite šampon bez sulfata: ovo će sporije isprati boju.
  • Isperite kosu hladnom vodom. Naime, hladna voda pomaže u zatvaranju kutikule kose nakon pranja i održavanju boje i sjaja.
  • Koristite sredstvo za zaštitu od toplote da biste održali zasićenost boje i sprečili gubitak vlage.

 

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsPeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; ValuaVitaly/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;