Tanka, suva i beživotna kosa? Imamo rešenje za vas i bićete nam zahvalne

by | oktobar 3, 2016

Suva i tanka kosa najčešći su razlozi zbog kojih se devojke odlučuju za skupe preparate i kozmetičke tretmane. Nisu ni svesne da kosu posle leta mogu da prepororde maskom koju mogu da napare u svojoj kući, a koju koriste i poznate manekenke.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Nekolicina devojaka, s razlogom ili ne, odana je šamponima ili drugim preparatima za jačanje kose, ali devojke sa modne piste i poznati modeli, kojima se inače divimo, uopšte se ne vezuju za slične proizvode, već u svojoj kući pripremaju maske koje čine da njihova kosa izgleda fantastično.

Da im se više ne bismo divile, najbolje je da poslušamo savete i ovu masku pripremimo već danas.

Pročitajte i… Jedna šnala, 2 ukosnice, 30 sekundi i imaćete frizuru kao sa modne piste

Revitalizujuća maska jača kosu, štiti je i „hrani“ je sastojcima koji su joj najpotrebniji.

Maska za tanku kosu:

Sastojci:

– 1 srednja banana
– 1 žumance
– 1 kašika meda
– 100 ml piva

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema i primena:

Sve sastojke dobro promešajte pomoću blendera ili miksera, i nanesite dobijenu smesu na opranu vlažnu kosu.

Stavite najlonsku kesu (ili kapicu) na glavu, obmotajte peškirom ili toplim šalom, i ostavite je na kosi dva sata. Nakon toga, isperite toplom vodom.

Dovoljno ju je primenjivati jednom nedeljno i na taj način ćete tanku i lomljivu kosu kosu pretvoriti u bujnu i sjajnu na kojoj će vam mnoge žene zavideti.

Međutim, ukoliko ste ipak pobornik kozmetičkih proizvoda i radije koristite kozmetičke preparate nego one koje biste mogli da pripremite u svojoj kuhinji, evo jednog šampona koji će vam sigurno oporaviti kosu.   

NIVEA nudi najbolje sastojke kako bi vaša kosa bila oporavljena i puna života.

Foto: Promo

Foto: Promo

NIVEA Hairmilk negujući šampon

Ovaj šampon pruža suvoj i blago oštećenoj kosi sve što joj je po trebno za regeneraciju. Oporavlja kosu i intenzivno je neguje, ne čineći je teškom. U osnovi formulacije su mlečni proteini: prirodni sastojci koji jačaju kosu iznutra i čine je mekom na dodir.

NIVEA Hairmilk negujući šampon sa mlečnim proteinima i Nutri-Essences, formulacijom koja sadrži dragoceno ulje makadamije i Eucerit®, dubinski neguje, blago čisti i jača kosu oporavljajući prve znake oštećenja.                                                                                                      

Foto: Promo

Foto: Promo

NIVEA Hairmilk negujući balsam

Balsam je obogaćen mlečnim proteinima i Euceritom®, dubinski neguje i štiti kosu oporavljajući prve znake oštećenja. Jača kosu olakšavajući njeno raščešljavanje. Za kosu koja izgleda zdravo i negovano.

Tagovi: