Frizure koje dodaju godine: Kako da izbegnete zamke loše frizure nakon 35-te?

by | 27 februara, 2023
frizure koje dodaju godine

Nisu samo promene na koži te koje odaju naše godine, takvu moć ima i pogrešna frizura. Zato – pažnja: ovo su frizure koje dodaju godine

Ako želite da izgledate mlado, bez obzira na podatke iz lične karte, nije dovoljno da posvećujete pažnju svojoj koži. Bez obzira vaš stav o starenju, činjenice ostaju neumitne: nakon 35 promene na nama postaju sve uočiljivije. Ukoliko pripadate onoj grupi žena koja ne želi da na prvi pogled odaje svoje godine, onda morate da pripazite na čitav niz stvari.

Izuzetno je važna šminka koja može da naglasi prednosti i prikrije nedostatke, ali i istakne svaku moguću boru (Izbegnite zamku: Greške pri šminkanju koje vas čine starijom). Takođe, postoje boje odeće koje jednostavno naglašavaju diskoloracije kože ( Boje koje dodaju godine: Omiljeni jesenji kolorit koji ipak treba izbegavati ). I na kraju, ali ne i najmanje važno: frizure koje vas čine starijom.

 

Koje frizure dodaju godine?

Prvo, morate pratiti stanje vaše kose – ako je vaša kosa negovana i zdrava, onda ste blizu uspeha. Pored toga, ne zaboravite da boja kose igra važnu ulogu, zbog čega bi trebalo da bude što bliža vašoj prirodnoj nijansi. Što je najbolje, prirodnost je u trendu 2023.

Stilisti savetuju da odustanete od previše jakih i nakovrdžanih lokni, bolje je da pratite trend nemarnih talasa (baš kao Jennifer Aniston ili Reese Witherspoone).

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Osim ukoliko imate sreće sa genetikom i godine nisu počele da se poznaju na podbratku, najbolje je da se uzdržite od ultrakratkih frizura. Veoma kratka kosa naglašava oblik lica ili njegovu nesavršenost, oblik lobanje i crte lica.

Glatka češljana kosa sklonjena sa lica takođe nije idealna opcija ako želite antiage efekat. Ona daje naglasak licu a to znači – iste i najsitnije bore.

 

Koje su frizure idealne nakon 35?

Stilisti savetuju da izaberu kraće frizure, kao što su bob, lob, a dugu kosu nosite samo ako je još uvek negovana i zdrava. Imate sreće, jer 2023. godine ubedljivo najpopularnija frizura jeste bob, a vi slobodno možete da se igrate sa svim dužinama i tipovima, u skladu sa vašim oblikom lica (Kako nositi najpopularniju frizuru 2023: Prilagodite bob vašem obliku lica)

Što se tiče boje kose, najbolje je držati se prirodnosti. Sada postoji veliki izbor nijansi i tehnika bojenja pomoću kojih možete osvežiti izgled. Farbanjem možete čak učiniti ton lica ujednačenijim, sakriti nesavršenosti kože. Previše tamne nijanse dodaju godine. Neka vam osnova kose bude u boji koja je samo za nijansu svetlija od vaše prirodne boje. Ukrasite je pramenovima koji su svetli i čine da kosa izgleda osunčano.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jennifer Lopez (@jlo)

Mark Davis, Amy Sussman/Staf, John Kopaloff/Stringer/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.