Savršene frizure za okruglo lice koje su u modi ove godine

by | mart 14, 2024
Idealne frizure za okruglo lice koje će biti u modi 2024; prelepa žena u nežno roze džemperu i kratkom rose gold kosom

Ako imate okruglo lice morate mudro birati frizuru kako biste istakli svoje najbolje osobine. Koje su savršene frizure za okruglo lice, a koje su trenutno u modi. 

Svaka od vaših crta lica utiče na vaš ukupan izgled. A kada ste svesni ovih karakteristika, možete odabrati frizuru koja vam 100% laska. Kako odabrati savršenu frizuru ako imate okruglo lice?

Koje su savršene frizure za okruglo lice

Da biste odabrali idealnu frizuru, obratite pažnju na sledeće karakteristike:

Članak se nastavlja posle reklama

Široko ili veliko čelo. Možete nositi kosu bilo koje dužine sve dok tražite uokvirivanje lica i šiške. U idealnom slučaju, vaše uokvirivanje počinje oko slepoočnica ili jagodica. Ali možete se odlučiti za početak od brade ako ste zabrinuti zbog drastične promene.

Usko čelo. Birajte frizure koje nosi Dženifer Aniston. To važi za dugu kosu, a od kratkih frizura najbolje bi vam stajao piksi.

Kriv nos. Odgovarala bi vam asimetrična frizura sa bočnim delom. Bob ili lob je savršen način da postignete ovaj izgled na bezvremenski, klasičan način. Za punk opciju, možete obrojati jednu stranu kako biste stvorili asimetriju.

Članak se nastavlja posle reklama

Mali nos. Mali nos može učiniti da izgledate previše detinjasto kada se uparite sa određenim frizurama. Idealna frizura za vas bi imala prirodan volumen i bez šiški. Srednja ili dugačka kosa sa volumenom na vrhu pomoći će vam da izgledate mladalački i uglađeno.

Veliki ili istaknuti nos. Mnogo mekoće oko vašeg lica će izdužiti vaše crte lica i dodati balans. Isprobajte tanko uokvirivanje lica, počevši od jagodica i prešavši do krajeva. Tako će vam svaka frizura savršeno pristajati.

Članak se nastavlja posle reklama

Mala brada. Vaša kosa treba da bude podignuta i udaljena od lica kako biste uravnotežili ovu proporciju. Ali zapamtite da izbegavate volumen kroz strane. U suprotnom, vaše okruglo lice će izgledati šire. Uzmite u obzir čupavi bob sa isprekidanim slojevima ili kratku kosu da biste označili sve ove okvire.

Velika brada. Držite se dalje od stilova do brade. Sve dok je vaša kosa duža ili kraća od brade, vaše lice će izgledati duže, vitkije i uravnoteženo. Ako želite uokvirivanje lica, odlučite se za bob u liniji brade.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo su najlepše frizure za okruglo lice

Shaggy Bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ellie (@thebangsbabe)

Ako imate okruglo lice, isprobajte čupavi, talasasti bob – naročito ako imate gustu kosu. Shaggy bob jedna je od najlaskavijih frizura za okruglo lice jer otvara lice mekim slojevima i vizuelno ga izdužuje.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako imate kovrdžavu kosu i okruglo lice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@novaperruquers)

Ovo je fantastična frizura za sve dame koje imaju kovrdžavu kosu i okruglo lice. Ima slojeve i uklanja težinu sa strane kako bi napravila prijatan profil koji odgovara okruglim licima. Da biste stilizovali ovu frizuru, na mokru kosu nanesite penu za povećanje volumena kako bi se bolje i lakše formirale kovrdže. I osušite kosu difuzorom.

Zavesa šiške

Članak se nastavlja posle reklama

Duga, stepenasto ošišana kosa sa zavesa šiškama  dobro će stajati damama koje imaju okruglo lice. Za stilizovanje ove prelepe frizure koristite okruglu četku za feniranje.

Talasasta kosa s ravnim šiškama

Talasasta kosa srednje dužine s ravnim šiškama takođe je dobar izbor ako imate okruglo lice. Ovo je lepa, moderna frizura koja je laka za održavanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Meki shag sa zlatnim pramenovima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ellie (@thebangsbabe)

Mekani, talasasti shag sa zlatnim pramenovima koji uokviruju lice idelana je frizura za okruglo lice – i vrlo je moderna. Pramenovi lepo izdužuju lice, a frizura nije teška za održavanje.

Talasasta kosa srednje dužine

Članak se nastavlja posle reklama

Kosa sa mekim talasima srednje dužine jedna je od najboljih frizura za okruglo lice jer ga vizuleno čini užim. Ženstvena i moderna frizura.

Kratki bob sa razdeljkom sa strane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frechefrisuren (@frechefrisuren)

Kratki bob sa razdeljokom sa strane takođe će lepo pristajati damama koje imaju okruglo lice, i ravnu, tanku kosu.

Rose Gold Pixie

Prelepa, mladalačka frizura koja pristaje svim uzrastima i odlično pristaje i damama koje imaju okruglo lice.

Frizure za žene u četrdesetim koje podmlađuju – bolje su od botoksa

stockfour/gettyimages.co.uk