„Tečni“ bob novi je hair trend!

by | januar 31, 2022
"tečni" bob

„Tečni“ bob – zbunjuje vas ovaj izraz?  Zvuči čudno, priznajemo, no moramo vam reći da je ovde zapravo reč o metafori – izrazu koji se odnosi na negovanu, zdravu, sjajnu, uglađenu i savršeno ravnu kosu.

„Tečni“ bob još jedan je dokaz da je estetika u hair segmentu počela da se pomera od buntovničkih krojeva i razbarušenih stilova (mada su oni i dalje popularani) ka onim glamuroznijim. Ljudi su sve spremniji da potroše svoje vreme na pripremu i oblikovanje kose. Uostalom, zašto bismo izabrali da izgledamo opušteno kada možemo da izgledamo fenomenalno, a „tečni“ bob to će nam i omogućiti.

Šta je zapravo„tečni“ bob?

Reč je o izuzetno glatkoj, sjajnoj, svilenkastoj, uglađenoj i savršeno ravnoj kosi koja izgleda zaista elegantno, a koja podrazumeva sinergiju tri koraka –

Članak se nastavlja posle reklama
  • šišanja,
  • adekvane nege i
  • stilizovanja.

Neki će čak pomisliti da je u pitanju perika. Ne bez razloga jer „tečni“ bob je „šminka bez šminke“!

Poput uspona skinimalizma, koji nas je naterao da se fokusiramo na stanje naše kože pre nego što odlučimo da na lice nanesemo mejkap, 2020. i 2021. godine mnoge od nas dale su primat zdravlju svojih vlasi. Shodno tome, i sve češće praktikovale nanaošenje različitih maski za kosu, kao i salonske tretmane koji dubinski neguju i hrane vlasi.

Članak se nastavlja posle reklama

Svakako, epilog svega toga i jeste kosa koja izgleda mnogo zdravije i sjajnije. Hair eksperti kažu da će se ova praksa nastaviti i ubuduće, te da će „tečni“ bob tek doživeti ekspanziju. No, osim šišanja, ključno će i dalje biti održati zdravlje i sjaj vlasi, čemu će svakako doprineti adekvatna nega i tretmani, posebno oni keratinski.

lepotaizdravlje.rsInstagram/@muah_sabalevskaya