5 znakova da je vreme za promenu frizure: Obratite pažnju na stanje vaše kose

by | jul 16, 2023
vreme za promenu frizure

Kako da znate kada je pravo vreme za promenu frizure? Ovih 5 znakova će vam skrenuti pažnju na to. Evo o čemu je reč.

Kada je pravo vreme za menjanje frizure?

Ne postoji određeni vremenski period kada treba da menjate frizuru. Ovo je individualna stvar i da biste znali kada je vreme za to morate da obratite pažnju u kakvom stanju je vaša kosa. Da li je zdrava? Osim toga, ponekad samo želite promenu i morate da slušate unutrašnja osećanja. Evo kako da znate da treba da promenite frizuru.

Provodite mnogo vremena u stilizovanju kose

Ako ste primetili da stilizovanje vaše kose traje duže nego inače, onda bi trebalo da razmislite o promeni frizure. Kako kosa raste, ona menja svoj oblik i zbog toga vam je teže da je stilizujete.

Članak se nastavlja posle reklama

Pravo vreme za promenu frizure: Primetili ste ispucale vrhove

Jedan od najočiglednijih znakova da je vreme za novu frizuru su ispucali vrhovi. Ovakav izgled kose čini da vi delujete zapušteno. Ako ne želite da drastično promenite frizuru, bar odsecite ispucale krajeve.

Kosa nema volumena

Ukoliko primetite da vaša kosa nema volumen, onda je vreme da menjate frizuru. Kosa prilikom rasta postaje teža, menja svoj prvobitni oblik i volumen. Dakle, ako vidite da ne možete nikako da podignete volumen, razmislite o novoj frizuri.

Članak se nastavlja posle reklama

Pravo vreme za promenu frizure: Ne odgovara vašim crtama lica

Prilikom izbora frizure, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari: strukturu kose, oblik lica, vašu fizičku građu, ali i način života koji vodite. Ukoliko frizura ne sakriva, nego naglašava vaše nedostatke i ne zadržava svoj oblik onda bi možda trebalo da promenite frizuru. Na primer, ako imate okruglo lice, onda birajte frizure koje će ga izdužiti.

Frizura ne odgovara vašem stilu

Ukoliko ste nedavno promenili stil oblačenja, onda možda vaša frizura neće odgovarati novoj promeni. Veoma je važno da birate frizuru u skladu sa tim kako se osećate.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, ako nistee sigurni kada je vreme za menjanje frizure, obratite pažnju na ovih nekoliko stvari i dobićete odgovor.

bowie15/GettyImagesPlus