Makeup by Vanja: Ljubičasta senka – Originalan način da ponesete boju koja je hit proleća!

Ljubičasta boja ove sezone vlada modnom scenom. Kako da je ponesete na kapcima ako želite samo suptilni nagoveštaj boje savetuje mejkap umetnica Vanja Radosavljević.

by | april 16, 2021

Za razliku od nude nijansi koje su vladale prošlom sezonom, ljubičasta senka nije tako jednostavna za nošenje na kapcima. Ipak, efekat može biti toliko dobar da vredi poigrati se i isprobati različite stilove. Osim prekrivanja kompletnog kapka, postoje i druge mogućnosti. Jednu od njih otkriva nam Vanja Radosavljević. (Pročitajte i… Mejkap trendovi koji će definisati 2021.)

Vanja makeup

Vanja makeup

Vaša makeup umetnica Vanja Radosavljević

Vanja se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko.
Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i nekoliko ključnih proizvoda može napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Ljubičasta senka: Kako se nosi ove sezone

Sve lepše i toplije vreme inspirisalo me je da dodam malo boje u svakodnevnu, laganiju šminku. Evo mog “mejkap recepta” za look koji sam danas ponela.

Ten

Članak se nastavlja posle reklama

Odlučila sam da izostavim puder, pa sam za ten iskoristila dve nijanse korektora koje sam lagano utapkala većom „kabuki“ četkicom. Koristila sam kremasti proizvod za konturisanje i rumenilo, a na jagodice, vrh nosa i usana nanela sam dosta tečnog hajlajtera.
Hajlajter: L’Oréal Glow Mon Amour

Oči

Na pregib kapka sam nanela neutralnu mat smeđu senku i izvukla lajner tanko senkom.
Na donji kapak sam nanela ljubičastu senku za suptilni, a efektan dodatak boje. Ako vam je ovo “too much”, uvek možete da nanesete ljubičastu ili plavu olovku na vodenu liniju donjeg kapka.

Članak se nastavlja posle reklama

Usne

Na usne sam nanela svoju omiljenu nude olovku Nyx Peekaboo Neutral i za kraj, naravno, sjaj za usne.

Kako se ljubičasta senka nosi ove sezone, pogledajte u videu u nastavku.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama