Mejkap boje breskve je novi hit za 2022!

by | 18 decembra, 2021
Mejkap boje breskve

Mejkap boje breskve će, po svemu sudeći, biti najpopularniji trend naredne godine.

Zima nam je stigla (dobro ne kalendarski, ali temperaturno jeste). Ipak, mi već neko vreme razmišljamo samo o proleću, lepršavim haljinicama i vremenskoj prognozi koja će nam na prvi pogled kroz prozor dizati raspoloženje.Ali,  budući da pogled kroz prozor nije nešto što nas može razveseliti ovih dana, vreme je da pređemo na srećnije misli i prebacimo se na trendove za proleće.

Mejkap boje breskve za 2022.

Jedan od najvećih mejkap trendova za iduću godinu je povratak breskvaste šminke, bilo da je reč o ružu za usne, senkama ili rumenilu. Na Milan Fashion Weeku ova boja je dominirala u vidu ajlajnera i olovki za oči, a jednako je bilo s rumenilom na New York Fashion Weeku. Iako se na “prvu loptu” možda ne možete zamisliti s ovom bojom na sebi, činjenica je da svima stoji odlično, bez obzira na ton kože koji imate.

Ova boja zapravo može služiti i kao hajlajter ispod očiju, posebno ako imate plave ili sive oči koje će se  ovako dodatno vizuelno posvetliti. Boja breskve neutrališe, za razliku od pudera ili korektora koji bi inače stavili na to područje.

Pročitajte i… Mejkap greške zbog kojih izgledamo starije

Ono što je svakako plus ove nijanse jeste da na sunčevoj svetlosti sadrži svaki podton (ružičasti, narandžasti, crveni i žuti). Jednom rečju- sve boje koje tražimo kada smo u potrazi za savršenom nijansom pudera. Kada uzmemo sve u obzir, nijansa breskve postaje univerzalna boja zbog koje ćete izgledati sveže i naspavano čak i ako to nismo.

Kako pronaći savršenu nijansu?

Na ovo pitanje zapravo imamo vrlo logičan odgovor – što svetliji ton kože imate, biće vam potreban  mekši breskvasti ton. Isto važi i za žene koje imaju tamniji ton kože – izaberite više koralnije, narandžaste tonove za razliku od čistih pastelnih. Pri kupovini, obavezno ih isprobajte na unutrašnjoj strani zgloba kako biste bili sigurni da nije pretamna ili presvetla, a kakav ćete mejkap izgled napraviti – to zavisi samo od vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dorian Qi (@dorianqd)

Priredila: Lana Biželj
Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs ValuaVitaly/iStock/Getty Images Plus via Getty Images