Najbolja ulja za svaki tip kose

by | novembar 15, 2021
Najbolja ulja za svaki tip kose

Utvrdite koja su to najbolja ulja za svaki tip kose i počnite da negujete svoje vlasi na ispravan način.

Nega kose uljima može da bude ključan faktor za zdravu, jaku i sjajnu kosu (da, čak i ako imate masnu kosu!). Stručnjaci nam u nastavku objašnjavaju zašto bi trebalo uvrstiti ulje u rutinu nege kose i koje ulje odgovara kom tipu kose.

Benefiti ulja za kosu

Prirodna ulja bogata su vitaminima, antioksidantima i masnim kiselinama. Svi ovi sastojci hrane kožu glave i same vlasi, što dovodi do jake i zdrave kose. Dok god koristite ulje za svoj tip kose, i to na ispravan način, kosa će dobijati sve benefite ovakve nege.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se koristi ulje za kosu?

To zavisi od strukture kose i same namene ulja. Generalno, potrebno je nekoliko kapi ulja nanositi na krajeve na sveže opranu i mokru kosu. Kao masku, ulje možete naneti na kosu i vlasište, ostaviti da deluje 30 minuta, pa isprati.

Najbolja ulja za svaki tip kose

Kokosovo ulje

Njegova jedinstvena mogućnost da duboko prodre u vlasi i hidrira kosu čini ga nezamenljivim delom rutine nege. Uz to, kokosovo ulje sprečava oštećenja kose.

Arganovo ulje

Ovo ulje je gušće od ostalih, a ukoliko se nanosi na krajeve, sprečava isušivanje i lomljenje vlasi. U isto vreme, hidrira kosu i pomaže pri formiranju lokni kod žena s kovrdžavom kosom.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Najbolji tip ulja za kovrdže

Maslinovo ulje

Obezbeđuje sjaj kosi, a u isto vreme je omekšava. Kao i kokosovo, preporučuje se nanošenje na krajeve, pre sušenja kose. Međutim, budući da ovo ulje hrani gljivice, ne preporučuje se osobama koje pate od perutanja kože glave.

Ulje jojobe

Jojoba ulje čisti i hrani kosu, bez otežavanja vlasi i mašćenja vlasišta. Nekoliko kapi nanesite celom dužinom na kosu, izbegavajući kožu glave.

Članak se nastavlja posle reklama

Ulje ruzmarina

Za jači efekat, savet je da ulje ruzmarina koristimo u kombinaciji s uljem avokada. Na ovaj način, u potpunosti hranimo dlaku, čineći kosu jakom i sjajnom.

Ulje čajevca

Osobe koje pate od dermatitisa ili perutanja kose mogu nesmetano koristiti ulje čajevca. U ovom slučaju, savet je da nekoliko kapi ulja pomešate sa šamponom.

Članak se nastavlja posle reklama

Ulje avokada

Sastojci ulja duboko prodiru u vlasište, ne maste kosu i ne čine je teškom. Nanosite ulje celom dužinom (uljučujući i kožu glave), kako biste bolje definisali lokne.

Ulje badema

Bademovo ulje omekšava kosu i sprečava njeno oštećenje. Nekoliko kapi nanesite na mokru kosu, pre sušenja i uživajte u rezultatima.

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsElena Safonova/iStock via Getty Images