Oblikovanje i sređivanje obrva ove jeseni dobija novu dimenziju

by | 18 oktobra, 2021
oblikovanje i sređivanje obrva

Oblikovanje i sređivanje obrva neizostavni je deo bjuti rutine već decenijama.

Obrve su oduvek imale posebno mesto u bjuti rutini. Iz decenije u deceniju, trendovi sređivanja i oblikovanja obrva su se menjali. Debele, pa pretanke, geometrijske, raščupane, slepljene, iscrtane… do sada smo prošle kroz mnoge faze, a haos se tu ne zaustavlja.

Ove jesenje sezone, u modu su se vratili odvažni trendovi, a glavni moto ovogodišnjeg sređivanja obrva glasi: Nemojte se plašiti da eksperimentišete! Evo šta ćemo ove sezone nositi.

Oblikovanje i sređivanje obrva – trendovi za jesen 2021.

Prirodne

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne)

Minimalizam je sve popularniji kada je oblikovanje obrva u pitanju. Prirodne i „zapuštene“ obrve su trend koji će biti sve popularniji, slažu se stilisti. Sveže, moderne i prirodne obrve postižu se četkanjem i nanošenjem providnog gela za obrve. Isprobajte i same!

Ravne i uzdignute

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Ovaj izgled je u poslednje vreme veoma popularan, kako na društvenim mrežama, tako i kod poznatih ličnosti. Ravne i izdignute obrve uskoro će postati standard, smatraju stilisti. Ovaj luk možete isprobati i bez čupanja obrva. Samo sakrijte dlačice na krajevima obrva tečnim puderom i iscrtajte kraj olovkom.

Izblajhane obrve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)


Kim Kardašijan i Mejsi Vilijams bile su među prvim zvezdama koje su ovo isprobale. Ovaj izgled stvara iluziju da nemate obrve. Ipak, napominjemo da ovaj trend ne isprobavate sami kod kuće, već da odete kod profesionalca koji će vam ofarbate obrve.

Korak dalje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Pored izblajhanih obrva, ove sezone u modi su i obrve u raznim bojama. Najpopularnije za ovu sezonu su ljubičaste, rozikaste i crvene nijanse. Uz to, savet je da koristite i maskaru u boji.

„Sapun“ obrve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Krstic (@makeupanakrstic87)


Ovaj trend je zavladao mejkap scenom još početkom godine. U pitanju je popularna tehnika kojom se obrve slepe tako da stoje očešljane ka gore.

Pročitajte i… Punije obrve uz pomoć sapuna

Disko obrve

Ukoliko ste imalo istraživale, na društvenim mrežama ste sigurno naišle na disko obrve. Nanošenje senki sa šljokicama apsolutni je hit ove sezone.

„Iseckane“ obrve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ♢Brooke♢ (\^-^/) (@br.o0ke)


Trend 90-ih se, u malo drugačijem svetlu, vratio u mejkap svet. Tako su obrve sa zarezom postale veoma popularne. Izgled možete postići same ili uz pomoć profesionalca. Isto tako, ukoliko ste samo znatiželjne, napravite liniju korektorom i stvorite iluziju iseckanih obrva.

lepotaizdravlje.rsdose_of_jos via Instagram