Categories Lepota

Ovo su tri ključna faktora koja ubrzavaju starenje!

Negde oko 25. prvi znaci opšteg starenja kože postaju vidljivi. Kako starimo, procesi u koži se usporavaju i struktura slabi. Supstance koje kožu čine zategnutom i glatkom počinju da nestaju. Razlog  tome je kombinacija unutrašnjih procesa starenja i spoljašnjih uticaja. Najuočljiviji prvi znak starenja su fine linije i bore, koje se produbljuju kako vreme protiče. Donosimo vam tri ključna faktora koja ubrzavaju proces starenja:

 

1. Izlaganje sunčevim zracima

Ako je koža nezaštićena na suncu, UV zraci mogu doprineti pojavi bora. Produženo i ponavljano izlaganje oštećuje kolagen i dovodi do manje elastične, slabije strukture kože, na kojoj lakše nastaju bore.  Izlaganje sunčevim zracima ubrzava starenje kože više od svih drugih spoljnih faktora.

 

2. Pušenje

Okidač za oksidativni stres je pušenje, koje oslobađa slobodne radikale koji potom oštećuju strukturu kože i doprinose razvoju znaka opšteg starenja uključujući i bore. Dodatno, nikotin i hemikalije iz cigareta oštećuju kolagen i elastin u koži. Ovo utiče na snagu i elastičnost i može prouzrokovati bore.

 

3. Suva koža

Čest znak starenja je suvoća kože uslovljena godinama. Kao posledica opadanja fukcija kože, zrela koža postaje značajno suvlja i grublja, a može se javiti i svrab. Ovo se dešava usled smanjenja količine Hijaluronske kiseline i može voditi nastanku dubokih bora.

 

Kako smanjiti vidljivost bora?

 

Ako su vaš najveći problem bore preporučujemo vam Eucerin Hyaluron-Filler liniju. Hijaluronska kiselina je glavni aktivni sastojak preparata ove linije čija je efikasnost potvrđena i kliničkim studijama. Ona obezbeđuje intenzivnu hidrataciju kože uz efekat popunjavanja bora.

Ako pored bora, vašoj koži nedostaje i sjaj i elastičnost, najbolje rešenje je Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linija koja je posebno stvorena kako bi ispunila duboke bore, poboljšala elastičnost kože i nahranila krhku i zrelu kožu.

Medicinska istraživanja su pokazala da upotreba pojedinih preparata za negu kože sa hijaluronskom kiselinom može značajno poboljšati efekte injekcionih tretmana popunjavanja bora hijaluronskom kiselinom, kada se ti preparati koriste redovno nakon injekcija tokom dužeg perioda, a posebno oko očiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA