Back to 70s: Pogledajte koja je najtraženija frizura na Pinterestu!

by | maj 18, 2018

Kada su najnoviji društvene mreže Pinterest otkrili da je potraga za „curtain fringes“ ove godine porasla za 600%, ne možemo reći da smo bili iznenađeni. Najelegantnija frizura šezdesetih i sedamdesetih godina, doživela je svoj veliki “comeback”!

Foto: Instagram/georgiamayjagger

Ovaj trend je prva popularizovala Brigitte Bardot, čije su se šiške razdvajale na sredini  i spuštale do jagodica. Bezbroj poznatih ličnosti su ih nastavile nositi i nakon sedamdesetih. Jedna od najvećih zagovornika ove frizure je, naravno, Alexa Chung , po ugledu na Jane Birkin koju često navodi kao svoju muzu.

Pa zašto se izgled vratio ove godine? Lako održavanje može biti odgovor, kao i balejaž, tehnika senčenja kose. Ovako “nemarno” stilizovana kosa daje vam mogućnost da je nosite na svoj način i ispoljite svoj stil. Takođe, značajno olakšava to što se šiške sklanjaju  od centra na stranu ili samo na stranu, pa ne morate voditi računa o njihovoj dužini.

Uvek možete da odnesete fotografiju Bardot i Chung kod frizera, i da zahtevate da postigne što više slojeva i pramenova koji uokviruju lice.  Ova frizura odlično pristaje i kraćoj i dužoj kosi, bez obzira da li šiške razdvajate na sredini ili ih spuštate na jednu stranu.

Za stilizovanu frizuru, sa ovim načinom šišanja kod kuće vam neće biti potrebno puno truda. Samo osušite kosu i razduvajte šiške bilo na sredini, bilo na stranu. Ukoliko vam je kosa neukrotiva, prilikom sušenja koristite četku za feniranje, kako biste šiške usmerili u pravcu u kom želite.

Upravo smo vam otkrili kako do najpopularnije frizure sa Pinteresta. Klasika,  šik, sa dodirom rock’n’rolla, stepenasti  i raščupani krajevi – uz to ste definitivno trendi ove jeseni!

Pročitajte i … Hygge – vodeći trend boje kose koji pristaje svima

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Instagram/sukiwaterhouse

A.G.