Šminkerka Marija Rakazović: Kako da sami napravite svoju savršenu paletu senki?

by | 21 januara, 2022
paletu senki

Savršenu paletu senki nije lako pronaći budući da se uglavnom fokusiramo na upotrebu dve do tri nijansi od onih koje su nam dostupne, dok ostale često ostaju zapostavljene. Upravo zbog toga, Marija Rakazović ukazala nam je na prednosti samostalno „sklopljenih“ paleta.

Imate li svoju omiljenu paletu senki? Ponosna ste vlasnica bar najmanje dve? A da li zaista koristite sve dostupne nijanse iz nje, ili uglavnom posežete za dvema, eventalno trima? Ukoliko ste na svako pomenuto pitanje klimnuli glavom, evo jednog korisnog saveta za vas – razmislite o kupovini mono senki (refil) i samostalnom kreiranju idealne palete. Ovo rešenje ne važi samo za palete senki. Naprotiv, možete ga primeniti i kada su u pitanju one za konturisanje, palete rumenila, hajlajtera… Pravilo o korišćenju jedne do dve nijanse i u ovim slučajevima uglavnom se ponavlja budući da vašem tonu i podtonu kože najčešće zaista i odgovara samo jedna do dve nijanse iz određene palete. Čak i mi, profesionalni šminkeri, koji u svom koferu posedujemo mnoštvo različitih paleti, ne koristimo baš sve nijanse, jer često se dešava da određene boje nisu dobro pigmentovane, da se teško blendaju… Upravo zbog toga, kupovinom refil pakovanja proizvoda i kreiranjem idealne palete, postići ćete višestruke benefite.

Kreirajte svoju paletu senki – isplatiće se!

 Više je razloga da to učinite…Praktičnost 

Kupovinom magnetne palete u kojoj ćete posložiti pojedinačne nijanse koji odgovaraju upravo vama (u ovom slučaju dve do tri koje najbolje pristaju vašoj boji očiju), dobićete svoju personalizovanu paletu. Ona će zameniti više paleta, te će i vaš neseser biti uredniji i pregledniji. Takođe, biće praktična i za putovanja, a moći ćete je uvek nositi u torbici.

Ekonomičnost 

Ciljanom kupovinom nećete bacati novac na proizvode koje nećete ni koristiti, jer vam ne odgovaraju.

PROČITAJTE I…Šminkerka Marija Rakazović: Zašto su veštačke trepavice savršen mejkap saveznik?

Ekološki aspekt

Kao što sam već pomenula, jedna paleta zameniće njih više. Sve proizvode iz nje 100% ćete iskoristiti, te ćete izbeći bacanje onih neiskorišćenih, kao i ambalaže. Jednostavno je – kada jedan refil potrošite, samo ga zamenite novim.

Naredni video vam može poslužiti kao ideja i pomoći pri kreiranju sopstvene, savršene palete.

lepotaizdravlje.rsPrivatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.