Šta nam je otkrila kreatorka Verica Rakočević u beauty razgovoru?

Kada žena u sedamdesetima izgleda kao Verica Rakočević, ne možete ne poželeti da saznate šta čini njenu beauty rutinu.

by | april 26, 2021

Popularna modna kreatorka Verica Rakočević mladolikost održava ustaljenim režimom nege, kao i određenim estetskim tretmanima, odriče se mejkapa i praktikuje po sto čučnjeva dnevno.

Verica Rakočević: Svakodnevna beauty rutina

Dan započinjem ispijanjem soka od krastavca i limuna. Potom sledi tuširanje hladnom vodom, zatim uradim sto čučnjeva, nakon čega se ponovo vratim pod hladan tuš. Ove postupke svakako ne preporučujem onima koji to ranije nisu činili – ja to radim otkad znam za sebe. Obavezno je i nanošenje “Biotherm” mleka za telo i dnevne kreme za lice sa SPF 30 istog brenda.

Nju koristim tokom cele godine. Takođe, uvek sa sobom nosim ružinu vodicu kojom prskam lice. Ne koristim mejkap za ulepšavanje tena, prvenstveno tu mislim na puder. Uveče sledi temeljno čišćenje lica micelarnom vodom, potom umivanje, prskanje kože ružinom vodicom, a potom i nanošenje ulja divlje ruže na vlažno lice. Pred spavanje, obavezno popijem organsko mleko s medom.

Članak se nastavlja posle reklama

Koliko vam je važno temeljno čišćenje kože lica?

Pošto se ne šminkam, lice čistim micelarnom vodom, a triput nedeljno ga pilingujem sodom bikarbonom, nakon čega nanosim masku s kolagenom.

Imate li neki svoj kriterijum za odabir krema za lice i telo?

Imam idealnu kožu, ni masnu ni suvu. I za lice i za telo nastojim da upotrebljavam kreme bez parabena. Koristim japansku kozmetiku namenjenu ženama +65, a u poslednje vreme i kreme s probioticima.

Kada ste počeli s antiejdž negom?

Od rane mladosti radim ovo što i sada, s tim što sam se kao mlada i šminkala. Kod kozmetičara nikada nisam odlazila jer nikakvih problema s kožom nisam imala. (Pročitajte i… Stručnjaci savetuju: Kako sprečiti pojavu bora oko očiju?)

Članak se nastavlja posle reklama

Koje ste sve estetske tretmane isprobali?

Već deceniju odlazim kod moje drage prijateljice – doktorke Jane – na mezoterapiju, tretman vitaminom A, zlatnim nitima. Određeno vreme koristila sam i botoks. No, pre dve godine, prestala sam s tim – nije mi se dopala blokirana mimika. Filere i hijaluronsku kiselinu nikada nisam praktikovala.

Činjenica da sam sve ovo, osim hijaluron filera, koristila govori u prilog tome da sve pomenute procedure zaista pomažu u tome da se održi mladolikost. Samo, botoksu se ne bih vratila.

Članak se nastavlja posle reklama

Trenirate li redovno?

Do pojave pandemije, redovno sam vežbala s personalnim trenerom. Sada se moj trening bazira na izvođenju sto čučnjeva i istezanju.

Verica Rakočević: Beauty favoriti:

1. Antiejdž krema: “Hada Labo Tokyo Anti-Aging Wrinkle Reducer Day Cream”
2. Krema sa SPF-om: “Biotherm Creme Solaire Anti-Age SPF 30”
3. Micelarna voda: NIVEA dvofazna micelarna voda sa ružinom vodicom
4. Ružina vodica: “AromaMusk 100% Organic & Natural Premium Rosewater For Face & Skin”
5. Losion za telo: Biotherm Oil Therapy Baume Corps Nutri-Replenishing Body Treatment with Apricot Oil

Članak se nastavlja posle reklama

Razgovarala: Nadežda Jokić

lepotaizdravlje.rsMirko Tabašević