Tajna Adelinog prepoznatljivog načina šminkanja

by | 19 oktobra, 2021
Tajna Adelinog prepoznatljivog načina šminkanja

Tajna Adelinog prepoznatljivog načina šminkanja ogleda se u ovim koracima.

Svega nekoliko umetnika je prepoznatljivo po svom mejkapu s kojim ima neraskidivu vezu.

Tako imamo Dejvida Bouvija, koji je bio poznat po munji na licu, Ejmi Vajnhaus koja je obožavala debelu liniju ajlajnera, dok Arijanu Grande prepoznajemo po dugom, visokom repu.

Još jednu svetsku zvezdu uvek vidimo s istim mejkapom, a to je Adel. Naime, pevačica obožava mejkap u stilu 60-ih godina, koji podrazumeva ajlajner i duge trepavice. Još od 2007. godine, kad je njena karijera započela, ostaje odana ovom izgledu i zaista – niko to ne radi kao ona!

Tajna Adelinog prepoznatljivog načina šminkanja

Čak i na omotu novog albuma „30“ možemo videti isti look, ali srećom, Pet Mekgrat je otkrila šta je koristila za Adelin tradicionalni izgled na snimanju za naslovnicu Voguea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele)

Za početak, kako bi kreirala look – upotrebila je Permagel Ultra Glide Eye Pencil in Xtreme Black iz svoje make-up linije i krenula je od korena trepavica kako bi što bolje iscrtala deo na koji će nakon toga ići ajlajner. Koristila je četkicu kako bi blendala proizvod unutra i štapićem za uši uklonila eventualne greške.

Pročitajte i… Transformacija Adel: „Želela sam da imam i snažno telo i snažan um!“

Zatim je nanela ajlajner, takođe iz njene kolekcije, Perma Precision Liquid Liner kako bi jasnije definisala liniju od sredine prema kraju oka. Za dobijanje tog mačkastog, podignutijeg efekta, obavezno je stavila mnogo Dark Star maskare koja je Adelinim trepavicama dala ekstra dužinu i volumen.

Iako je za ovo snimanje bila zadužena Pet, ona je samo kreirala prepoznatljivi look za koji je inače zadužen dugogodišnji Adelin saradnik, make-up umetnik Mišel Ešton.

Priredila: Lana Biželj

Tekst je originalno objavljen na ljepotaizdravlje.hr.

 

lepotaizdravlje.rsglammodaestilo via Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.