Ulje za telo i nega kože: Bjuti benefiti ovog načina brige o sebi

by | 28 januara, 2022
Ulje za telo i nega kože

Ulje za telo i nega kože idu ruku pod ruku, stvarajući savšeni zimski tandem, a zašto, otkrivamo vam u tekstu u nastavku.

Dok tokom zime posebnu pažnju obraćamo nezi kože lica, koristeći hidratantnije kreme, koža tela često biva zapostavljena. To dalje dovodi do sušenja, pucanja, iritacije i svraba, koji su izazvani zimskim vremenskim uslovima (hladnoća, vetar). Kako biste i zimi održavali kožu tela zdravom i lepom, posegnite za uljem. A evo i zašto.

Ulje za telo i nega kože

Elastičnost

Evikendnto je da ulja hrane našu kožu. Ipak, ovi preparati pomažu i u tretiranju itiracija, strija, celulita, ali i oslabljene elastičnosti kože. Ulja su prepuna kompleksnih lipida koji poboljšavaju elastičnost kože, kao i samu regeneraciju ćelija. Takođe, ona umanjuju i iritacije.

Cirkulacija

Masiranjem kože poboljšava se protok krvi, a samim tim, ćelije celog tela dobijanju neohodne nutrijente. Ulja nam nude savršen način da opustimo telo i um i da poboljšamo zdravlje. Bolja cirkulacija pomaže ćelijama da izbace otpad, te je to i savršen način za detoks kože.

Pročitajte i… Losion ili ulje za telo?

Hidratacija

Ulja imaju tendenciju da „zatvore“ vodu te su efikasna u hidriranju kože. Ulje prodire u svaku ćeliju kože duboko hraneći je. Savet je da ulje koristimo odmah nakon tuširanja, na vlažnoj koži, kako bi ono bolje zadržalo vodu. Nakon mazanja peškirom istapkajte kožu tela kako bi pokupili višak vode i ulja.

Barijera kože

Ulja su prepuna esencijalnih masnih kiselina koje hrane kožu i stvaraju zaštitnu barijeru. Upravo ona štiti kožu od zagađivača i slobodnih radikala.

Smanjuje ožiljke

Ulje za telo pomaže u smanjenju ožiljaka i strija na koži. Masiranje tela svakodnevno može da pomogne i da se otarasite ožiljaka od akni.

 

lepotaizdravlje.rs kazuma seki/iStock/Getty Images Plus via Getty Images