Categories Lepota, Telo

Priručnik za savršen kućni pedikir: 6 koraka do seksi stopala

Uključivanje još nekoliko etapa u redovni pedikir može ga pretvoriti u pravi spa tretman, koji opušta i daje savršene estetske rezultate.

 

KORAK 1: Revitalizirajuća kupka

Prvo odstranite lak s noktiju, a potom uronite stopala u revitalizirajuću kupku i držite ih u njoj od pet do deset minuta. Kupku za stopala možete napraviti i sami. Napunite veću posudu/lavor jednakom količinom mleka i tople vode pa dodajte tome nekoliko kapi lavandinog ulja.

KORAK 2: Oblikovanje noktiju

Utrljajte malo sredstva za zanoktice u koren svakog nokta i potisnite zadebljanu kožicu u tom delu – učinite to specijalnim delom pribora, napravljenim od mekog drveta. Turpijom s brusnim papirom oblikujte nokte u ravnu liniju (tako ćete sprečiti njihovo urastanje), a zatim blago zaoblite ivice.

KORAK 3: Piling

Napunite posudu čistom vodom, a onda dobro ispilingujte stopala. Isperite ih i uklonite naslage kože s peta, prednjeg dela stopala i prstiju turpijom ili kamenom za pete.

KORAK 4: Maska

Nakon što ih isperete čistom vodom, u stopala i potkolenice utrljajte hidratantnu masku. Sačekajte od pet do deset minuta, a potom isperite noge mlazom vode.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA