Priručnik za savršen kućni pedikir: 6 koraka do seksi stopala

by | 7 juna, 2018

Uključivanje još nekoliko etapa u redovni pedikir može ga pretvoriti u pravi spa tretman, koji opušta i daje savršene estetske rezultate.

 

KORAK 1: Revitalizirajuća kupka

Prvo odstranite lak s noktiju, a potom uronite stopala u revitalizirajuću kupku i držite ih u njoj od pet do deset minuta. Kupku za stopala možete napraviti i sami. Napunite veću posudu/lavor jednakom količinom mleka i tople vode pa dodajte tome nekoliko kapi lavandinog ulja.

KORAK 2: Oblikovanje noktiju

Utrljajte malo sredstva za zanoktice u koren svakog nokta i potisnite zadebljanu kožicu u tom delu – učinite to specijalnim delom pribora, napravljenim od mekog drveta. Turpijom s brusnim papirom oblikujte nokte u ravnu liniju (tako ćete sprečiti njihovo urastanje), a zatim blago zaoblite ivice.

KORAK 3: Piling

Napunite posudu čistom vodom, a onda dobro ispilingujte stopala. Isperite ih i uklonite naslage kože s peta, prednjeg dela stopala i prstiju turpijom ili kamenom za pete.

KORAK 4: Maska

Nakon što ih isperete čistom vodom, u stopala i potkolenice utrljajte hidratantnu masku. Sačekajte od pet do deset minuta, a potom isperite noge mlazom vode.

 

KORAK 5: Hidratacija

Izbrišite stopala peškirom (više tapkanjem, nikako energičnim trljanjem!). Namažite ih hidratantnom kremom i lagano masirajte. Zatim, pre nego što odvojite prste mekim
separatorom, skidačem laka bez acetona uklonite ostatke losiona s noktiju i namažite ih osnovnim slojem laka za nokte.

KORAK 6: Lakiranje

Na svaki nokat nanesite lak u tri trake – jedna duž centra i po jedna sa svake strane – i to od korena do ivice. Nakon dva minuta nanesite još jedan sloj laka. Kad prođu još dva minuta, namažite nokte završnim slojem laka. Sačekajte da se svi slojevi laka potpuno osuše pa uskočite u najdraže papuče ili sandale.

 

Recept plus: Maska za omekšavanje stopala

Potrebno: kašika soka od ananasa, kašika soka od narandže, kašika kreme (najbolje one za stopala, a možete upotrebiti i kremu/mleko za telo) i 1/4 iseckane zrele banane

Priprema: Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete kremastu smesu. Nanesite je na stopala, uvijte ih u foliju i ostavite masku da deluje trideset minuta. Na kraju je odstranite toplom vodom.

Neophodni alat 

Kliknite na galeriju