Bili Ajliš usmerava pažnju na problem zlostavljanja

Čuvena pevačica Bili Ajliš odlučila je da progovori o tome zašto svoje pesme koristi da bi skrenula pažnju na problem zlostavljanja maloletnika.

by | maj 6, 2021

Svima je poznato da Bili Ajliš nema dlake na jeziku i da rado deli lepa i manje lepa životna iskustva, u nadi da će pomoći onima kojima je uzor.

Kada je nedavno izašla nova naslovnica magazina “Vogue”, na kojoj je Bili gotovo neprepoznatljiva, u ženstvenom, pin-up stilu 40-ih, to je odmah privuklo veliku pažnju javnosti.

Iako je zanimljivo pročitati zbog čega je Bili želela drastičnu promenu izgleda, intervju se pozabavio još jednom tabu temom, koja u poslednje vreme privlači mnogo pažnje: kako zlostavljači često koriste moć, koja dolazi s godinama, da bi iskorišćavali mlade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Global Network (@vogue)

Bili Ajliš: „Zlostavljanje se dešava neprekidno“

Upravo je ova tema bila i inspiracija za njen novi singl “Your Power”, koji zapravo predstavlja “otvoreno pismo za zlostavljače – pretežno muškarce”, kako kaže pevačica.

Singl nije upućen jednoj, konkretnoj osobi. Zlostavljanje se dešava neprekidno, svuda. Gotovo da ne poznajem devojku koja nije imala neko loše iskustvo. I mladići prolaze kroz slične situacije, rekla je Bili.

Pevačica je želela da ovom pesmom pokaže kako razlika u godinama može stvoriti ogroman disbalans u odnosu, disbalans koji nije uvek vidljiv.

Ranije nisam razumela zašto bi razlika u godinama bila problem. Kada si mlad, misliš da si dovoljno zreo i da znaš sve. Ipak, tek kada odrasteš, počneš da shvataš na koji način se neko ogrešio o tebe i iskoristio tvoje neiskustvo i naivnost.
Nasilje u porodici i zlostavljanje maloletnica ogroman je problem širom sveta. Nakon takvog traumatičnog iskustva osoba se oseća posramljeno i poniženo i ne razmišlja o tome da je žrtva, rekla je Bili.

O ovoj temi se, na sreću, sve češće priča i mnogobrojne poznate ličnosti podržavaju devojke u borbi protiv zlostavljača. A Bili, kao jedna od najpopularnijih pevačica na svetu, i te kako ima uticaj na svoju publiku. (Pročitajte i… #bodyshaming: Zvezde koje su se javno suprotstavile)

Baš zato, Bilina otvorenost i saosećajnost ono su što se daleko čuje i ima snagu.

Volela bih da me ljudi čuju, rekla je ona, a mi mislimo da hoće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

lepotaizdravlje.rsIuliia Stepashova via Shutterstock

Tagovi: