Cveće koje će se ovog Uskrsa naći u našem domu i šta ono simbolizuje

Uskršnja dekoracija trpeze ne može da prođe bez cvetnih aranžmana, a evo šta mi preporučujemo.

by | 1 maja, 2021

Mnogo je prolećnog cveća koje je povezano s proslavom Uskrsa, a uz jaja i čokoladne zeke, upravo su cvetni aranžmani ono što nas naviše podseća na ovaj praznik. A koje cveće preporučujemo za ovaj Uskrs i kakva je njegova simbolika, saznajte u nastavku.

Idealno cveće za uskršnju dekoraciju

Prolećni ljiljani

Beli ljiljani simbol su čistoće, nevinosti, nade i života, te su idealni upravo za proslavu Uskrsa.

Lale

Lale su tipično uskršnje cveće. Pored toga što cvetaju u ovo doba godine, njihov jedinstven cvet i boje podsećaju upravo na uskršnja jaja.

Bela rada

Bele rade simbolizuju nevinost, vernost i nežnost. Ovaj cvet raste gotovo u svakoj bašti i velike su šanse da ćete upravo među ove bele cvetiće sakriti i uskršnja jaja. (Pročitajte i… Najzanimljiviji uskršnji recepti domaćih gastro blogera)

Azaleja

Azaleje se mogu naći u raznim bojama: bela, pink, lila, crvena… Imaju mnoga značenja, a kada je u pitanju Uskrs, simbolizuju brigu o porodici, a to je i suština ovog praznika, kada se porodica okuplja oko trpeze.

Narcis

Narcisi simbolizuju ponovno rađanje i nove početke, a tokom ovog perioda i cvetaju, te su to dva dovoljno dobra razloga da ih iskoristimo za uskršnju dekoraciju stola.

Zumbul

Ne postoji ništa slično kao miris (i izgled) zumbula! Ovaj prolećni lepotan dolazi u pink, žutoj, beloj i ljubičastoj boji – nijansama Uskrsa, a simbolizuje doslednost.

 

lepotaizdravlje.rs2K Studio / iStock via Getty