Ne ostane ni kap masti: Najbrži način da očistite rernu (video)

by | jul 7, 2024
najbrži način za čišćenje rerne

Možete potrošiti prilično vremena na pranje rerne ako ne znate kako to da izvedete na jednostavan način. Ovo je najbrži način za čišćenje rerne

Domaćice koje često koriste rernu dobro znaju koliko je truda potrebno da bi se ona savršeno oribala. Ali, ako koristite pouzdan jednostavan alat, bez napora ćete moći da uklonite svu masnoću, a sa njom i mirise. Jednostavno domaće sredstvo za koje ćemo  vam otkriti recept daje odličan rezultat.

Najbrži način za čišćenje rerne – domaće sredstvo

Čišćenje rerne može biti izazovno zbog nakupljanja masnoća, prljavštine i ostataka hrane unutar nje. Važno je obratiti pažnju na temeljito čišćenje svih površina, uključujući zidove, rešetke i staklo. Masnoće i ostaci hrane često se zalepe i zahtevaju pažljivo ribanje ili upotrebu odgovarajućih sredstava za čišćenje. Takođe je važno koristiti sigurne metode čišćenja i nežne abrazivne materijale kako ne bi oštetili unutrašnjost rerne ili njen premaz. Stoga, nikada u rerni ne koristite žice i grube četke za ribanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta će biti potrebno?

  • Soda;
  • limun;
  • sirće;
  • četka;
  • krpa;
  • činija.
  • Kako oprati pećnicu

U staklenu ili keramičku činiju sipajte 3 kašike sode bikarbone, dodajte 2 kašike sirćeta i iscedite pola limuna. Smesu dobro promešajte i vlažnom krpom nanesite na zidove i staklo rerne. Stavite posudu u rernu i zagrejte je na 100°C. Ostavite tako 20-30 minuta. Proizvod deluje posebno efikasno na svežu prljavštinu. Ako su mrlje stare ili izgorele, pospite još sode  i zalijte sirćetom. Zaprljana mesta treba da istrljate četkom i obrišite čistom, vlažnom krpom.

Poprskajte sredstvo za čišćenje stakla na vrata i obrišite ga papirnim ubrusima. Kakvi su rezultati pogledajte u ovom videu:

Članak se nastavlja posle reklama
@7cooking7 🍋Чистимо духовку содою та оцетом! Ніби вийшло не погано, треба добре попрацювати щіткою💪🏼 зате без хіміі Можливо ви знаєте кращі способи чистки? #чистакухня #духовка #чистадуховка #хіміядлядому #лайфхак #лайфхакидлядома #лайфхаки #лайфхакидляжизни #кухня #прибирання #прибиранняподому #прибираннякухні #прибираннянакухні #прибираннявкайф #сода #оцет #миємодуховку #миємокухню #чистота #чистотаипорядок #чистотавдоме #уборкакухни ♬ I’m Good (Blue) – Cupido

Jevtic/gettyimagesplus