Postignite savršen sklad estetike i praktičnosti u vašoj kuhinji

by | jun 6, 2024
kuhinjski elementi

Prostorija u domu koja je čest sinonim za uživanje, posebno za ljubitelje kulinarstva, jeste kuhinja. Prilikom njenog uređenja trudite se da uspostavite savršen sklad estetike i praktičnosti, kako biste stvorili prijatan ambijent za uživanje sa najdražima. Ideje su na svakom koraku, a sa vama delimo neke korisne savete koje možete primeniti u svojoj kuhinji.

Izgled kuhinje i trpezarijskog dela možete kombinovati da se slažu ili da uspostavite totalni kontrast između njih. Kuhinja LOARA 200 primer je spoja modernog i praktičnog izgleda kuhinjskog ambijenta. Nudi kompletno rešenje za uređenje kuhinje, a jedinstveni savremeni dizajn u kombinaciji dekora opak bele, crne i bele mat folije zadovoljava estetske zahteve u uređenju svakog prostora.

Frontovi izrađeni u vidu dekorativnog panela trenutno su jedna od popularnijih opcija za obradu pločastog nameštaja, a kombinacija crnog rama gornjeg elementa i detalja crnih metalnih ručica dodatno doprinosi modernom izgledu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se prikazana kuhinja prodaje bez radne ploče, preporuka za istu može biti u crnoj nijansi, u dimenziji preporučenoj za ovu kuhinju.

Iz velikog asortimana dekoracije i kuhinjskog posuđa, možete izdvojiti neke od neophodnih stavki, poput vinskih čašakutija za namirnicetacne za serviranjekutije za šećerbrašnokafu… Prostor možete osvežiti nekom ukrasnom biljkom ili saksijom sa začinskim biljem, ukoliko u tom delu doma imate dovoljno svetlosti, a ukoliko to nije slučaj, veštačko cveće u saksiji može biti sjajno rešenje. Ne zaboravite ni prostirku zza pod, jer pored toga što je realno potrebna i vizuelno može ulepšati ovaj deo doma.

Kuhinja Tamara 200
namestaj kuhinjski

Kuhinja tamara

Članak se nastavlja posle reklama

Za ljubitelje drvo dekora, a ujedno modernijeg kuhinjskog rasporeda savršen izbor je komplet kuhinja TAMARA 200, jedinstvenog savremenog dizajna u kombinaciji dekora artisan hrasta i belog hrasta, koja zadovoljava estetske zahteve u uređenju svakog ambijenta.

Kako je u pitanju komplet kuhinja bez radne ploče, iz velikog asortimana gde možete birati razne dezene i dimenzije, predlog je ploča artisan hrast 200.

Članak se nastavlja posle reklama

Ambijentu možete dodati i nekoliko detalja takođe sa drvo dekorom, koji imaju i upotrebnu i estetsku vrednost, kao što je kutija za hleb ili činija od bambusa. U mračnijim delovima kuhinje lep detalj je uvek i veštačko cveće u saksiji, a neizostavan u kuhinji je svakako escajg, kao i čaše za piće.

Ukoliko su vam pored osnovnih elemenata kuhinje za vaš ambijenta potrebni i dodatni elementi, onda je odličan izbor za vas kuhinja DIANA 200. U dekoru sivog hrasta i pesak lak folije osmišljena je da zadovolji funkcionalne i estetske zahteve u opremanju kuhinjskog enterijera. Jednokrilni i dvokrilni viseći elementi, kao i donji dvokrilni elementi sa funkcionalnim fiokama, pružaju dovoljno prostora za odlaganje kuhinjskog inventara.

Članak se nastavlja posle reklama
Kuhinja Diana
kuhinjski elementi

Kuhinja Diana 

Kao zasebne elemente možete odabrati dvokrilni kuhinjski element DIANA 60A kao praktičan prostor za odlaganje i ugradni aspirator,  element koji je pogodan za ugradnu rernu je kuhinjski element DIANA D60 UR, a tu je i kuhinjski element DIANA BD 60, ukoliko imate potrebu za dodatnim prostorom za odlaganje. Uz ovu kuhinju se odlično slaže radna ploča u dekoru sivog hrasta.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da ambijent dodatno opremite posuđemveštačkim cvećem, detaljima poput manje i veće tegle, ili držačem ubrusa, koji će ulepšati kutak u kuhinji i svakako ga učiniti praktičnijim.

Uređenje kuhinje može biti izazovan proces, ali rezultati su uviek vredni uloženog truda. Stvaranje prostora koji je funkcionalan, estetski privlačan i prilagođen vašim potrebama može poboljšati kvalitet života i učiniti vaš dom ugodnijim i gostoljubivijim.